Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’nde dersler sona erdi. Murat Kıroğlu, “Müdürlük olarak aile ve değerlerin korunması önceliğimizdir. Mahremiyet Eğitimi Atölyesine ilgi gösteren tüm katılımcılara duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’nde eğitimler tamamlandı. Adapazarı, Akyazı, Geyve ve Sapanca SGM’lerde ebeveynlere yönelik gerçekleştirilen Atölye’de sunulan eğitimler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Psikolog Emre Aytekin, Mahremiyet Eğitimi Atölye derslerinde ise konuşmacı olarak yer aldı.

Ruhsal ve bedensel bütünlüğünü koruma
Psikolog Emre Aytekin, “Çocuk istismarının ortadan kaldırılabilmesi için toplumsal bilinç veya duyarlılık oluşturulması gerekmektedir. Çocukların kişilik gelişimlerinin temelini oluşturmaya, çocukların bedenlerini tanımaya ve kişisel sınırlarını öğretmeye yardımcı olmak için mahremiyet eğitimi gereklidir. Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’ne katılan ebeveynler çocukların ruhsal ve bedensel bütünlüğünü korumalarına daha fazla yardımcı olabilecek” dedi.

Toplumsal bilincin önemi
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Aile ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü olarak şehrimizde aile ve değerlerin korunması önceliğimizdir. Aile bağlarının zayıflaması veya ailenin parçalanmasıyla sonuçlanabilen; toplumsal değişmeye yol açan durumlarda toplumsal bilinç de daha fazla öneme sahip olmaktadır. Çocuk konusunda toplumsal bilincin zayıflığı, çocuğun korunması ve sağlıklı gelişmesi önündeki en önemli engeldir. Mahremiyet Atölyesine ilgi gösteren tüm katılımcılara duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye belirtti.