Adapazarılı ünlü fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman için saygı gecesi düzenledi

İbrahim Zaman alçakgönüllü, çalışkan, disiplinli bir büyük ustadır

İbrahim Zaman’ın çeşitli yönlerinin anlatıldığı panele, Zaman’ın yakın dostu ve geçtiğimiz yıl hayata veda eden fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel’in oğlu Barbaros Gürsel’in sunumu damgasını vurdu. Barbaros Gürsel’in babası Hüsnü Gürsel ile İbrahim Zaman arasındaki dostluğu anlattığı anlarda başta Barbaros Gürsel olmak üzere salondaki birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Barbaros Gürsel, “İbrahim Zaman benim için büyük bir usta olmasının yanı ayrıca baba dostu sayılmaktadır. Babam ile uzun yıllara dayanan bir dostlukları bulunmaktadır. Bugün burada İbrahim Zaman’ı anlatan kişi ben değil bir başkası olmalıydı. Ama öyle inanıyorum ki babamın ruhu şu anda bu salonda bizlerle birliktedir. Sakarya’da Grup 5’i kurmuşlar ve fotoğraf alanında büyük mücadeleler vermişlerdi. İbrahim Zaman, alçakgönüllü, mütevazı, çalışkan, disiplinli, eli açık ve çok samimi büyük bir ustadır” şeklinde konuştu.

 

İbrahim Zaman hep destek olmuştur
Zaman’a ilişkin olarak anılarını anlatan Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan ise, “Marmara Üniversitesi’nde fotoğrafçılık bölümünün kurulmasında İbrahim Zaman’ın büyük bir katkısı olmuştur. Sadece kuruluş aşamasında değil kurulduktan sonra da Zaman desteğini sürdürmüştür. Ne zaman bir eksiğimiz olsa, neye ihtiyacımız olsa İbrahim Zaman yardımımıza koşmuş ve sorunlarımızı çözmüştür” dedi. 

Zaman dostlarına baba şefkatiyle yaklaşır
“Akademisyen olmamda en büyük pay İbrahim Zaman’ındır” diyerek sözlerine başlayan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Çolak, “İbrahim Zaman hepimizin hayatına çok büyük katkılar sağlamış bir isimdir. Uzun zamandır fotoğraf çekimi için yapılan yurt dışı seyahatlerinde kendisine eşlik etmekteyim. Gerek geçmiş dönemlerde gerekse de yurt dışı seyahatlerimizde Zaman’ın nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu gördüm. Büyük ustayı kişilik olarak tarif etmek hem kolay hem de çok zor olsa gerek. Kelimeler ile ifade etmekte zorlanıyorum ama kısaca şöyle özetleyebiliriz; İbrahim Zaman hayatımda gördüğüm en kibar, centilmen, babacan, eli açık, disiplinli, hoşgörülü insandır. Ne zaman bir sıkıntınız olsa gelir o sıkıntının çözüme kavuşturulması için size destek olur. Her zaman bir ağabey gibi, baba gibi size yakın olur” dedi.

 

Adapazarı’nı çok seviyorum

Programın sonunda katılımcılara teşekkür eden ve İbrahim Zaman’a plaket takdim eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, ‘Değerlerimize her zaman sahip çıkalım’ çağrısı yaptı. Plaket takdiminin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan İbrahim Zaman, programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İbrahim Zaman, “Bugün benim için gerçekten çok özel bir gün. Böyle bir programı tertip ettikleri için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki, ben Adapazarılı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.