Açılışlar 22 Kasım'da

40 dönümlük Korucuk Park
Yıkıcı depremin ardından kurulan Yenikent Bölgesi’nde sosyal hayatı daha da canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Yenikent’teki vatandaşlarımızın sosyal hayatını daha da canlandıran çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yenikent’teki yatırımlarımızdan biri de Korucuk’ta yaklaşık 40 dönüm alan üzerinde kurulan Korucuk Park. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Korucuk Park’ın içerisinde kafeterya, çocuk oyun grupları, piknik alanları, spor sahaları, fitness alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor” şeklinde konuştu.

 

Duble yol ile ulaşım daha da rahatlıyor
Yenikent Bölgesi’ndeki vatandaşların ulaşım alanındaki şikâyetlerini dikkate alarak Korucuk’ta bir takım düzenlemeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Korucuk Kavşağı’nın düzenlenmesinin ardından hayata geçirdiğimiz Korucuk Duble Yolunu da tamamladık. Duble yolda asfalt çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şehir merkezinden başlayarak Yenikent Bölgesi’ndeki Korucuk’a kadar uzanan duble yolu 1 km daha uzatarak bölgenin ulaşımındaki sıkıntıları ortadan kaldırıyoruz” dedi.

 

Çark suyu kenarı hayat buluyor
Yazlık - Yenikent Rekreasyon Projesi ile Çark Deresi kenarında şehre yeni sosyal donatı alanları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “4 etaptan oluşan projenin daha önce tamamlanan 1, 2 ve 4. etaplarında, çocuk parkları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, açık hava tiyatrosu, tenis kortları, basketbol ve futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzu, aquapark ve sosyal tesisler inşa ettik. 46 dönümlük 3. etapta ise 2500 metrekare yürüyüş yolu, toplam 550 metrekare 2 adet çocuk oyun alanı, toplam 400 metrekare 2 adet fitness alanı, 3 adet basketbol sahası, biyolojik havuz ve piknik alanlarının yapımını tamamladık” ifadelerini kullandı. 

Açılış 22 Kasım Perşembe Korucuk Park’ta
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açıklamalarının son bölümünde şunları kaydetti; “22 Kasım Perşembe günü saat 12.00’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Korucuk Park’ta gerçekleştireceğimiz toplu açılış törenine tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz”.