5 Yeni Arıtma Tesisi Yapıyoruz

Yeni arıtma tesisleri yapacağız

Yaptığı konuşmada bir müjde de veren Başkan Zeki Toçoğlu, Sakarya’ya 5 adet arıtma tesisi kazandıracaklarını söyledi. Zeki Toçoğlu, “Biz suya çok önem veriyoruz. Dünyada iki tane önemli sorun tartışılıyor. Bunlarda bir tanesi konut sorunu diğeri ise su sorunu. Biz su konusunda elimizden gelen ne varsa, yapmamız gereken ne varsa hepsini yapıyoruz. Bu zamana kadar birçok yatırım yaptık, bundan sonra da yapacağız. İnşallah Sakarya’mıza 5 adet yeni arıtma tesisi kazandıracağız. Arıtma tesisleri Hızır İlyas Tepesi’nde, Karapürçek’te, Hendek’te, Yeşiyurt’ta, Hacımercan’da ve Sapanca’da yapılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimiz için büyük bir kazanç olacak” diye konuştu. Başkan Toçoğlu, arıtma tesisleri için 13 Aralık’ta ihaleye çıkılacağını da sözlerine ekledi.

 

40 yıl sonrasını planlayarak yatırım yapıyoruz
Döşenen yeni şebekeler hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Geçmişte nüfus planlaması yapılmadan günün ihtiyacına göre şebekeler döşenmiş. Bugün artan nüfusun ihtiyacına cevap veremez hale gelen bu şebekeleri 40 yıl sonrasına göre planlıyoruz. Biz şimdi Sakarya’da köyler dahil 2050 perspektifine göre nüfus planlamalarını yaparak buna göre daha yüksek kapasiteli şebekeler inşa ediyoruz” dedi.  

Su açma kapama ücretlerinde indirim
Öte yandan su açma-kapama fiyatların hakkında da vatandaşa müjde veren Başkan Zeki Toçoğlu açma-kapama ücretini 23.6 TL’den 15 TL’ye indirilmesi için oylama yaptı. Oy birliği ile fiyatların düşürülmesine karar verildi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda böyle bir indirime gittiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, vatandaşın lehine olan her konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Zeki Toçoğlu, Genel Kurul’un son gündem maddesinde yer alan 2 asil üye, 2 yedek üye denetçi seçiminde de şeffaf belediyecilik anlayışı ile 1 asil üye Ak Parti grubundan,1 asil üyenin de MHP grubundan seçilmesini talep etti. Ak Parti grubundan Süleyman Özmen, MHP grubundan da Süleyman Bektaş’ın asil denetçi olarak seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Gerçekleştirilen genel kuruda ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş’te bir sunum yaparak ADASU’nun yaptığı çalışmaları anlattı.