Sakarya İmam-Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Mezunlar Günü programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “48 derslikli İmam Hatip Lisesini inşa ediyoruz. Çok şükür binamızın kaba inşaatını bitirdik. İnce işçiliklere de hızla başladık. Tamamen deprem yönetmeliğine uygun 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisemizi inşallah 2023 yılı içerisinde hizmete almış olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İmam-Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Mezunlar Günü programına katıldı. İnşa çalışmasında sona gelinen 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen programda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, dernek üyeleri, mezunlar ve davetliler yer aldı.

SİMDER Başkanı Yahya Bakır, eski okul binasının temel atma töreni haberinin yer aldığı gazeteyi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye hediye etti. SİMDER Başkanı Yahya Bakır, programa katılan herkese teşekkür ederek, SİMDER çatısı altında yapılan çalışmalardan bahsetti.

48 derslikli İmam Hatip Lisesi
Dostlarla bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşadığını ifade eden, İmam Hatip mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak en önce ilmi geniş, ahlaklı ve erdemli gençlerimiz yetişsin istiyoruz. Bu vesile ile gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. 48 Derslikli İmam Hatip Lisesini inşa ediyoruz. Rabbim bizlere böyle bir fırsat sundu ve özlemini duyduğumuz eski Anadolu İmam-Hatip Lisemizi Sakarya’mıza kazandırmak için harekete geçtik. Çok şükür binamızın kaba inşaatını bitirdik. İnce işçiliklere de hızla başladık. Tamamen deprem yönetmeliğine uygun 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisemizi inşallah 2023 yılı içerisinde hizmete almış olacağız” dedi.

Her alanda gayretle çalışıyoruz
Başkan Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar hemşerilerimiz için, Sakarya’mız için, ülkemiz için gündüz gece çalışıyoruz. Altyapıda çok ciddi yatırımlar yaptık. Şehrimizin tamamında 900 kilometreye ulaşan asfalt çalışması gerçekleştirdik. İnşallah bu yılın sonunda şehrimizde asfaltlanmayan grup yolu kalmayacak. Ayrıca sporda Dünya Bisiklet Şehri ve Avrupa Spor Şehri unvanlarını şehrimize kazandırdık. Son teknolojiye sahip Seracılık Mükemmeliyet Merkezimizde üretim yapıyoruz. Tarımda, sporda, ulaşımda, sağlıkta, sosyal aktivitelerde, turizmde birçok çalışmayla 4 yılı geride bıraktık” diye konuştu.

Eser ve hizmet siyasetinin devamı için Erdoğan
Buluşmada 14 Mayıs seçimlerinin önemine de değinen Başkan Ekrem Yüce, “Tüm dünyanın gözü kulağı bu seçimde. Ülkemiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 21 yılda bambaşka bir hal aldı, olmazı oldurdu, hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Teknolojiden Sanayiye, savunmadan enerjiye kendi milli teknolojilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar haliyle dünyanın dikkatini çekiyor. İnşallah Sakarya olarak bu seçimlerde hizmet ve eser siyasetinin devamı için Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu şahlanış dönemini yeniden başlatacağız” ifadelerini kullandı.

İlim, hikmet ve öğretim merkezleri
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bir milletin varlığını devam ettirecek en temel unsur iyi yetiştirilmiş donanımlı, ahlaklı ve erdemli nesillerdir. Eğitim bir milletin gelecek yaşantısının ve hürriyet arzusunun odağında yer almaktadır. Din eğitimi ise insanın yaratıcısı ile toplum ve çevre ile olumlu ilişkiler kurmasının yegane sebebidir. Din eğitimi insanoğlunun en temel ihtiyaçlarındandır. İmam hatip liseleri toplumumuzun temel taşlarını temsil etmektedir. İmam hatip yuvaları birer ilim, hikmet ve öğretim merkezleri olduğu kadar aynı zamanda şahsiyet ve irfan mektepleridir. Dolayısıyla aziz milletimizin imam hatip okullarına neden bu kadar düşkün olduğunu göstermektedir. İnşallah inşaat halinde olan bu imam hatip yuvamızın açılışında da bulunmak nasip olur” dedi.