4. İsale Hattı İçin Kredi Müjdesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, projesi SASKİ tarafından hazırlanan 4. İsale Hattı Projesi için İller Bankası’ndan 10 Milyon TL’lik kredinin onaylandığını söyledi. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere Sakarya’da 3 adet isale hattı mevcut. Bunlardan bir ve ikincisi 1999 depreminde zarar görmüş ve günün ihtiyacına cevap veremez hale gelmiş. 3. İsale Hattı ise 1999 depremi sonrasında Afet Fonlarıyla finanse edilerek İller Bankası tarafından yapıldı. O dönemde çelik boru döşenerek yapımına başlanan hatta, daha sonra CTP ile devam edildi.  Bu durum da isale hattını daha sağlıksız ve sık arıza çıkarmasına neden oluyor” dedi.  

Daha dayanıklı olacak
Çelikten yapılacak yeni İsale Hattı projesinin SASKİ mühendisleri tarafından hazırlandığını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni yapacağımız 4. İsale Hattı’nda çelik boru kullanacağız. Böylece daha dayanıklı, sağlam ve az arıza çıkaran bir hat inşa etmiş olacağız. Ayrıca yeni hattın güzergahı da farklı olacak. Yeni hattın tamamlanmasıyla 3. İsale Hattı yedek olarak duracak. 1 ve 2. Hatları da iptal edeceğiz. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu hat ile birlikte Sakarya’nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almış olacağız” diye konuştu.  

2012 sonunda tamamlanacak
Su konusunda gereken ne varsa yaptıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Su konusunda birçok yatırım yaptık Yapmaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza bol, sağlıklı ve daha temiz su sağlamak adına bu yatırımı da yapıyoruz. İnşaallah Yeni İsale Hattı’mızın ihalesini Ocak-Şubat gibi gerçekleştireceğiz. 2012 yılı sonuna kadarda hattın yapımını tamamlayacağız” şeklinde konuştu.