Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Ulusal Sakarya Bir Başka’ konulu fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. Sakarya’nın içerisinde barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerine, kültürel mirası ve sosyal yaşamına ışık tutacak fotoğraf yarışmasına başvurular 19 Kasım 2023’e kadar devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Ulusal Sakarya Bir Başka’ konulu fotoğraf yarışması için başvurular başladı. Sakarya’nın içerisinde barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerine, kültürel mirası ve sosyal yaşamına ışık tutacak fotoğraf yarışmasına başvurular 19 Kasım 2023’e kadar devam edecek. Sonuçları 5 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak olan yarışmanın ödül tarihi ise daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

Şehrimizin sanatına ve sanatçısına desteğimiz devam edecektir
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Fotoğraf sanatı yoluyla, şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal turistik değerlerinin fotoğraflanarak, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, kente ait güncel görsel belleğin oluşturulması, gelecek kuşaklara bu günlerle ilgili görsel bilgi aktarımının yapılması, fotoğraf sanatına destek vermek amaçlanmaktadır. Bu anlamda şehrimizin sanatına ve sanatçısına desteğimiz devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal yaşam ve kültürel miras konu olacak
Şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini, kültürel mirasını ve sosyal yaşamını yansıtacak yarışmada, Sakarya’nın gölleri, yaylaları, akarsuları, denizi, ormanları, mesire alanları, tarımsal ve sınai faaliyetleri yarışmanın konusu olacak. Tüm bunların yanı sıra mevsimsel ve doğal güzelliklerinin yanında; köprüleri, tarihi evleri, su yapıları, camileri, kaleleri yarışmanın kapsamında olacak. Kültürel mirası, sportif faaliyetleri ile turistik değerleri de bünyesinde barındıracak olan yarışmaya, Sakarya’nın il sınırında bulunan toplam 16 ilçeden çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacak. Yarışmanın seçici kurul üyeliğini ise İbrahim Zaman, İsa Cıda, İzzet Keribar, Merih Mehmet Akoğul, İhsan Korkut, Sinan Çileli ve Servet Sezgin üstlenecek.

Detaylar www.sakaryabirbaska.com’da
Genel katılım kuralları ile ilgili yapılan açıklamada, sayısal dalda düzenlenen yarışmanın fotoğrafları Sakarya il sınırları içinde çekilmiş olacak. Fotoğraflar dijital çekilmiş, renkli ya da siyah-beyaz görüntülerden oluşması gerekecek. Her bir katılımcı en fazla 5 fotoğraf ile katılım sağlayabilecek. Drone ile çekilmiş fotoğraflar değerlendirilmeye alınmayacak ve yarışmaya katılım ücretsizdir. Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon/başkalaştırma/oynama kabul edilmeyecek. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Yarışmaya katılacak olan katılımcılar www.sakaryabirbaska.com adresinden yarışmanın şartnamesi ve detaylarına ulaşabilecek.

‘3. Ulusal Sakarya Bir Başka’ konulu fotoğraf yarışmasında ödüller ise şu şekilde olacak;
Birincilik: 15.000 TL

İkincilik: 12.000 TL

Üçüncülük: 9.000 TL

Mansiyonlar (3 eser): 5.000 TL       

Sergilemeler (En fazla 50 eser): 500 TL