Tüm ilçelerde düzenlenecek Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları için kayıtlar tamamlandı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Hemşehrilerimize gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah, bu yıl 27 bin öğrencimiz spor yapma imkanı bulacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin de destek verdiği Yaz Spor Okulları’na kayıtlar tamamlandı. 7 - 15 yaşlarındaki öğrencilerin yaz tatillerini daha aktif bir şekilde değerlendirmeleri, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla 9 branşta düzenlenen kurslara bu yıl ilgi yoğun oldu.

27 bin öğrenci
Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futbol, Güreş, Badminton, Karate, Tenis ve Masa Tenisi branşlarında düzenlenecek ücretsiz kurslar için kayıt işlemlerinin tamamlandığını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “14.’sünü düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız için tüm ilçelerde kayıt işlemleri sona erdi. Yaz Spor Okullarımıza ilgi her geçen dönem daha da artıyor. Bu yıl düzenlenecek kurslarımıza katılacak öğrenci sayımızda geçen yıla göre önemli bir artış oldu.  Hemşerilerimize gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah, bu yıl 27 bin öğrencimiz spor yapma imkanı bulacak” diye konuştu.

350 eğitmen
Öğrencilerin alanında uzman eğitmenlerle çalışacağını da açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Kurslarımız boyunca yaklaşık 350 eğitmenimiz öğrencilerimizle ilgilenecek. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimize Yaz Spor Okulları’nda kullanılacak gerekli tüm malzemeleri teslim ettik. İlçe belediyelerimiz kurslarımıza kayıtlı öğrencilerimize malzemelerin dağıtımını gerçekleştirecek. İnşallah Haziran ayı içerisinde kurslarımızı başlatacağız” ifadelerini kullandı.