Sinerji Grubu Toplantısı’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya için 54 farklı projemiz var. Nostaljik Tramvay’ı kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacağız. SGK kavşağında yaşanan trafik yoğunluğunu tamamen ortadan kaldıracak bir üstgeçit yapacağız. 24 derslikli 2 yeni okul için de temel işlemlerini kısa süre içerisinde atacağız. Akçay Barajı’nda su tutmaya başladık ve inşallah yaz aylarında şehrimize su verecek duruma gelecek. İnşallah 2020 Sakarya’da hizmetlerin yılı olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Maltepe Park’ta düzenlenen Sinerji Grubu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, İŞKUR Müdürü Tekin Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, kurum ve kuruluşların temsilcileri yer aldı. Kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekilen buluşmada, farklı başlıklarda yaşanan gelişmeler ve hedeflenen çalışmalar masaya yatırıldı. Başkan Ekrem Yüce, ortak aklın beraberinde başarıyı getireceğini ifade ederken; toplantıda yer alan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Nitelikli insan kaynağı
Programda konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya, her zaman üreterek büyüyen bir şehir olmuştur. Büyüme parametrelerinin en önemli noktasında da insan kaynağı yatıyor. Nitelikli eleman yetiştirme noktasında şehir olarak bir farkındalık oluşturmanın çok faydalı olabileceği kanaatindeyim. Çünkü ilerleyen yıllarda nitelikli insan konusunda problemler yaşayabiliriz. Hep birlikte bir çalışma yürütmeli, konuya ilişkin çözüm önerileri geliştirmeliyiz” dedi.

İş istihdamı katkısı
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrenciyi çekebilmek için ya iş garantisi ya da burs desteği vermemiz lazım. Bölümleri oluştururken de bu yönde bir çalışma yapmamız gerekiyor. Yeni bir müfredat çalışmamız var. Özellikle Meslek Yüksek Okullarımıza meslek lisesinden gelen ile düz liseden gelen öğrencilerimizin müfredatın ayırmak istiyoruz. Mesleği bilerek gelen öğrenciye yeni bilgiler vermek, düz liseden gelenleri ise 2 sene içerisinde istenilen seviyeye çıkartmak hedefindeyiz. İnşallah böylelikle özellikle Meslek Yüksek Okullarımızla ara eleman ya da nitelikli insan kaynağını güçlendirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

SAÜ desteğe hazır
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, şehrimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. İstihdam noktasında çeşitli istişareler yaptık. Ancak bu konu değerlendirilirken desteklere de çok ihtiyaç olduğunu unutmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, SATSO’nun ve diğer tüm kuruluşlarımızın önemli çalışmaları var. Her çalışmada üzerimize düşenleri konuşmak, yeni bir sinerji oluşturmak gerektiği kanaatindeyim” dedi.

2020 Sakarya’da hizmetlerin yılı olacak
Sakarya’da ortak aklın hakim olduğunu ve şehri geleceğe hazırlamak için gayretle çalıştıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “İhtiyaç ve taleplere yönelik adımlar atıyor, sık sık şehrimizin kurum ve kuruluşlarıyla istişarelerde bulunuyoruz. Çok şükür cadde ve sokak yenileme çalışmalarımızı tamamladık, tamamlıyoruz. Sakarya için 54 farklı projemiz var. Bilindiği gibi Nostaljik Tramvay’ı kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacağız. SGK kavşağında yaşanan trafik yoğunluğunu tamamen ortadan kaldıracak bir üstgeçit yapacağız. Son aşamaya geldik. 24 derslikli 2 yeni okul için de temel işlemlerini kısa süre içerisinde atacağız. Akçay Barajı’nda su tutmaya başladık ve inşallah yaz aylarında şehrimize su verecek duruma gelecek. İnşallah 2020 Sakarya’da hizmetlerin yılı olacak” dedi.

Çalışmalarımızın tümü Sakarya için
Programda önemsedikleri 3-P kavramlarına ilişkin konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehirlerin geleceğine damga vuracağını düşündüğüm bir durumdan bahsediyoruz. İlk olarak plan ve programlı bir şekilde projeler hazırlamak. Daha sonra ise ehliyetli ve liyakate sahip personel. Son ve belki de en önemlisi para yani maddi kaynak. Maddi kaynak noktasında adeta seferberlik ilan ettik. Vergi iadelerinden oluşan sorunun çözümü için büyük bir çaba gösteriyoruz. İnşallah çözüme kavuşturduğumuzda Sakarya için daha da fazla hizmet üretecek, hemşehrilerimizin yaşam standartlarını daha da arttıracağız” dedi.