2018 yılında gerçekleştirilen kültür sanat çalışmalarını değerlendiren Aktürk, “88 panel, konferans, söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirdik. 11 konseri dinleyicileriyle buluşturduk. 2018 yılında ‘Söyleşerek Şiire Varmak’ ve ‘Geçmişten Günümüze Sakarya’ isimli yayınları da Büyükşehir kitaplığımıza ekledik. İnşallah 2019 yılında da Sakarya’da kültür sanat dolu dolu yaşanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 2018 yılında gerçekleştirilen panel, konferans, söyleşi, konser, sergi ve kültür sanat çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Birbirinden seçkin yazarların, sanatçıların, müzik gruplarının katıldığı etkinliklerin dolu dolu geçtiğini ifade eden Aktürk, Sakarya’nın Anadolu’nun Kültür Sanat Başkenti olduğunu dile getirerek etkinliklere ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Kültür sanat dolu 1 yıl
İbrahim Aktürk, “Şehrimizde kültür sanat dolu bir yılı geride bıraktık. 2018 yılında Ziya Taşkent Konser Salonumuz başta olmak üzere farklı mekanlarda 11 konseri dinleyicilerin beğenisine sunduk. Birbirinden değerli isimlerle önemli konuların konuşulduğu 88 panel, söyleşi, konferans ve imza günü gerçekleştirdik. Seçkin eserlerin yer aldığı 8 sergiyi sanatseverlerle buluşturduk. Dünya sinemasından seçme filmlerden oluşan 33 film gösterimini izleyicilere sunduk. Sapanca Şiir Akşamları’nda ulusal ve uluslararası şairlerin katılımıyla şiiri şehrimizin farklı noktalarına taşıdık. 2018 yılında ‘Söyleşerek Şiire Varmak’ ve ‘Geçmişten Günümüze Sakarya’ isimli yayınları da Büyükşehir kitaplığımıza ekledik” dedi.

Etkinlikler yeni yılda da devam edecek
Aktürk konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Çok şükür 2018 yılını da Sakarya’da kültür ve sanat ikliminin yaşandığı bir yıl olarak geride bıraktık. Şimdi yeni yılda yeni programlarımızı sürdüreceğiz. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerini hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Edebiyatı, tarihi, felsefeyi, siyaseti, kültürü, sanatı, müziği şehrimizin farklı mekanlarında, birbirinden güzel etkinliklerimizde kültür sanat dostlarıyla buluşacağız” dedi.