Serdivan’da devam eden altyapı, dönel kavşak ve yol düzenleme projesi kapsamında sıcak asfalt çalışmalarının başlatıldığını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Serdivan Belediyesi ile Sapak Camii arasında inşa edilecek kontrollü dönel kavşak projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Yol düzenlemesi kapsamında arterde sıcak asfalt çalışmalarımıza da start verdik. Güzergah yeni haliyle Çarşamba günü trafiğe açılacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serdivan Belediyesi ile Sapak Camii arasında gerçekleştirilen altyapı, dönel kavşak ve yol düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Arterde sıcak asfalt çalışmalarının başlatıldığını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Serdivan Belediyesi ile Sapak Camii arasında inşa edilecek kontrollü dönel kavşak projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Bölgenin yağmursuyu hattı tamamlanmak üzere. Ekiplerimiz orta refüjlerin sökümünü gerçekleştirdi. Proje kapsamında inşa edeceğimiz kavşakta da çalışmalarımız başladı. Yol düzenlemesi kapsamında arterde sıcak asfalt çalışmalarımıza da start verdik. Güzergâha 3 bin ton asfalt dökülecek” diye konuştu.

Trafik daha akıcı hale gelecek
Oktar, “Kısa süre içerisinde bölgedeki bisiklet yolu çalışmalarını da başlatacağız. Projenin tamamlanmasıyla bölge ışıklarındaki uzun bekleme süresini ortadan kaldırıyoruz. Böylelikle güzergahta sağa ve sola dönüşler daha akıcı hale gelecek. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz kavşakta gerekli yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını hayata geçirecek. Aydınlatma sistemleri ve yaya yollarının da yenileneceği projede çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlanacak. Güzergah yeni haliyle Çarşamba günü trafiğe açılacak” ifadelerini kullandı.