Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Taraklı’dan Kocaali’ye, Pamukova’dan Akyazı’ya kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu. Kent Park, yılın en anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Tüm iftarlarımıza yaklaşık yüz on bin vatandaşımız katıldı. Hemşerilerimize teşekkür edityoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ iftar programları bu yıl da on binlerce Sakaryalıyı aynı sofralarda bir araya getirdi. Kardeşlik ve huzur sofralarında bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, huzurun tezahürü olan Ramazan Ayını geride bıraktık. Allah bizlere birlik ve beraberlik içerisinde daha nice Ramazanlara ulaşmayı nasip etsin” diye konuştu.

Kardeşlik Sofraları 16 İlçede
İlçelerde kurulan gönül sofralarında yüz binden fazla Sakaryalı’nın misafir edildiğini de sözlerine ekleyen Yüce, “16 ilçemizde kurduğumuz gönül sofralarında binlerce hemşerimiz bir araya geldi. Ramazan ayının manevi havasına uygun birliktelikler huzur sofralarımızda gerçekleştirildi. Taraklı’dan Kocaali’ye, Pamukova’dan Akyazı’ya kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu. Kent Park yılın en anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Mübarek Kadir Gecesi’nde yirmi bin hemşerimizle bir araya geldik, aynı dualara âmin dedik. Tüm iftarlarımıza da yaklaşık yüz on bin vatandaşımız katıldı” ifadelerini kullandı.

Kuran’ı Kerim Tilavetleri
Yüce, “Mahallemde İftar Var’ programlarımızda ülkemizin en önemli İmam Hatipleri de bizlerle beraber oldu. Okudukları Kur’anı Kerim tilavetleri ile gönül kapılarımızı araladı. İslam aleminin içerisinde bulunduğu ortamdan kurtulması adına hep birlikte dualar edildi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarının son bulması için de dualar ettik. Şehir protokülünü de sofralarımızda ağırladık. İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, STK temsilcilerimiz, muhtarlarımız da gönül sofralarımızın misafiri oldu” diye konuştu.

Çocukları Unutmadık
‘Mahallemde İftar Var’ buluşmalarında minikleri de unutmadıklarını ifade eden Davut Yüce, “İftar sonrasında hazırlanan sahnede Meddah ve Orta Oyunu gösterimlerinde minikler doyasıya eğlendi. Tiyatro sanatçısı Hayali Seçkin Bayramoğlu’nun anlattığı meddah hikayeleri ile minikler keyifli Ramazan akşamları yaşadı. Karagöz ve Hacivat’ın renkli atışmalarına şahit olan çocuklar unutamayacakları anlar yaşadı” şeklinde konuştu.