1000 Öğrenciye Diş Taraması1000 Öğrenciye Diş Taraması1000 Öğrenciye Diş

Bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Her yıl düzenli olarak yaptığımız çalışma ile ilköğretim okullarının anasınıfı öğrencilerine “Ağız ve Diş Sağlığı” konusunda tarama ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.  “Eğitim küçük yaşta başlar” anlayışı ile her gün bir ilköğretim okulunun anasınıfı öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüslerle öğretmenleri ve görevli personel eşliğinde getirilerek önce diş muayeneleri yapılıyor, daha sonra “Ağız ve Diş Sağlığı” konusunda bilinçlendiriliyor. Bu çalışma ile ilimizde eğitim ve öğretim yapan yaklaşık 1000 öğrenci taramadan geçirilmiş olacak. Ayrıca muayenesi yapılan her çocuğa diş macunu ve diş fırçası hediye ediyoruz” dedi. 

Dişlerimizi korumak bizim elimizde
Diş sağlığında en önemli görevin bireyin kendisinde olduğunun altını çizen Yüce, “Çalışmalar, diş sağlığını etkileyen birçok etmenin olmasına rağmen beslenmenin bu konuda önemini her zaman koruduğunu belirtiyor. Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü önerileri diş sağlığı önerileri ile örtüşüyor. Bu da doğru beslenmenin, sistemli ve yeterli ağız-diş bakımıyla kombine edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Tabii hekimin de yardımıyla, ağız bakımında en önemli görev bireyin kendisine düşüyor” diye konuştu.


Çocuklarımıza cesaret veriyor
Uygulamaya katılan çocukların velileri ise, “Çocuklarımıza diş bakımı ve temizliğinin öğretilmesinde çok yararlı olan bu uygulama bizleri çok memnun etti. Toplu yapılan diş taramaları doktora gitmekte zorluk çıkaran çocuklarımıza cesaret veriyor. Diş hekimine gitmek istemeyen çocuklarımız arkadaşları ile birlikte olunca diş muayenesine neşe içinde geliyorlar. Bu faydalı uygulama için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dediler.