Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Gölü’nün son seviye tespit çalışmasına katıldı. Yüce, “Tesisimizde yaptığımız ölçümlerde su seviyesinin 10 günde 31.47’den 31.69’a çıkarak 22 santimetre yükseldiğini tespit ettik. Doğal cennetimiz varlığını en sağlıklı şekilde sürdürüyor” dedi. Yüce, ayrıca havzanın korunması için yapılan çalışmaları ve kullanılan ekipmanları yerinde inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Esentepe’de bulunan SASKİ İçme Suyu Tesisleri’ni ziyaret etti. Yüce, Sapanca Gölü’nün korunması ve içmesuyu kalitesiyle ilgili yürütülen çalışmaları yakından takip ederek, havzanın muhafazası amacıyla kullanılan araç ve ekipmanları yerinde inceledi. Başkan Yüce, ayrıca görevli ekiple birlikte göl seviyesinin son ölçümünü yaptı. Yaptığı incelemeler sonrası güzel haberi paylaşan Yüce, suyun kalitesi ve kullanımı noktasında yürütülen çalışmalar ve son yağışlarla birlikte seviyenin 10 gün gibi bir sürede 22 santimetre yükseldiğini açıkladı.

“Gölün varlığını en sağlıklı şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz”
Başkan Yüce, “Sapanca Gölü’müz ve tüm doğal kaynakların korunması konusunda hassasiyetimiz var. Gelecekte kıymeti çok daha fazla artacak olan içilebilir su kaynaklarının korunması ve bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi çok önemlidir. Bilindiği üzere Türkiye genelinde birçok gölün ve kaynağın kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı günümüzde, bu noktada yürütülen çalışmaların önemi de artmıştır. Bu düşünceyle SASKİ olarak suyumuzun muhafazası için yürüttüğümüz çalışmaları büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Görmüş olduğumuz dağlarda, ovalarda gölümüzü besleyen kaynakların kullanımını denetliyor ve doğamıza zarar verecek her türlü tehdidin önüne geçmek için ciddi bir tutum sergiliyoruz. Bu sayede suyumuzun varlığını en sağlıklı şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Göl seviyesinin maksimum olması için çalışıyoruz”
Ölçümlerde alınan sonuçların sevindirici olduğunu ifade eden Yüce, “SASKİ’mizin Esentepe’de bulunan İçme Suyu Tesisleri’ne bir ziyaretimiz oldu. Burada görevli uzman personelimizle yaptığımız ölçümler su seviyesinin 31.69 metre olduğunu tespit ettik. Su seviyesi gerçekten güzel bir aşama kaydetti. Verilerle açıklayacak olursak 10 gün önce 31.47 olan seviye, 22 santim yükselerek 31.69’a ulaşmış. Bu noktada rahmetin, bereketli yağışların rolü çok büyüktür. Ayrıca bir de yürütülen sıkı denetleme ve kontrollerle su kullanımını ve çevresel faktörleri yakın takibe alarak seviyenin maksimum noktaya ulaşması için gayretle çalışıyoruz: Halkımıza en kaliteli içme suyunu sunmak, kaynaklarımızı geleceğe taşımak için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.