Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında SAÜ’de ‘Tefsire Adanmış Bir Ömür’ olan Prof. Dr. Sait Şimşek’in hayatı, kendisinin de onur konuğu olarak katıldığı programda öğrencilere anlatıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler farklı programlarda bir araya geliyor. Son olarak Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde ‘Tefsire Adanmış Bir Ömür’ isimli panel gerçekleştirildi. Programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal İşler dairesi Başkanı Resul Narin, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Bostancı ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Onur konuğu olarak katıldı
Türkiye’nin yakından tanıdığı tefsir bilgini ve yazar Prof. Dr. Sait Şimşek’in bu alana adadığı yaşamı programa katılan araştırmacı ve öğretim görevlileri tarafından öğrencilere anlatıldı. Akşamın konusu olan ünlü yazar Prof. Dr. Şimşek etkinliğe onur konuğu olarak katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Şimşek, yaşadığı hayatı konu alan bu etkinlik sebebiyle onur duyduğunu belirterek emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Program Kuran’ı Kerim tilaveti, duaların yapılmasıyla başladı.

Tefsir bilimi ve edebiyata katkısı
Moderatörler SAÜ Öğretim Üyesi Dr. Bayram Demircigil, SAÜ’den Doç. Dr. Gökhan Atmaca ile SAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Karataş, Muş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cahit Karaalp, Konya Selçuk Üniversitesi Araştırmacı Görevlisi Abdullah Karaca, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Demircan, Muş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat Prof. Dr. M. Sait Şimşek’in hayat hikâyesini, tefsir yolunda yaşadığı zorlukları, yazarın eserlerinin Türk tefsir bilimi ve edebiyata katkılarını anlattı.

Öğrencilere ilham oldu
Ayrıca Prof. Dr. Şimşek’in gençlere ilham olan yönlerinden bahsedilerek kişisel gelişim konusunda önemli notlar paylaşıldı. Konuşmaların sonunda katılımcılar arasında yapılan çekilişle 15 öğrenciye Prof. Dr. Sait Şimşek’in kitabı hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Resul Narin onur konuğu Yazar Prof. Dr. Şimşek ve konuşmacılara hediye takdim etti. Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz birbirinden farklı etkenliklere yoğun katılım gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Önümüzdeki günlerde ve yeni yılda bilgiyle, kültürle ve sanatla dolu programlarda buluşmayı arzu ediyoruz” denildi.