Büyükşehir Belediyesi trafikte güvenli bisiklet kullanımını sağlamayı hedefleyen ‘Şeridi Paylaş, Güvenle Ulaş’ projesi için paydaşların katılımıyla çalıştay düzenliyor. 2 Eylül Cuma günü SGM’de tüm paydaşların katılımıyla şehir içi ulaşımında bisikletin önemi ve bisiklet kullanıcılarının yaşadığı sorunlara yönelik çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay faaliyetleri ve farkındalık eğitimlerinin yanı sıra sahada empati eğitimleri de yapılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehirdeki bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, bisiklet kültürü oluşturmak için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekliyor. Trafikte güvenli bisiklet kullanımını sağlamayı hedefleyen ve kısa süre önce kamuoyuna açıklanan ‘Şeridi Paylaş, Güvenle Ulaş’ projesi için paydaşların katılımıyla çalıştay düzenleniyor.

Trafikte farkındalık oluşacak
Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Sakarya Şoförler Odası ortaklığında hayata geçirilen projede bir ulaşım aracı olan bisikletin trafikte farkındalığını artırmak, empati oluşturmak ve bisiklet kullanıcılarının bisikletli ulaşım kurallarını benimsemeleri hedefleniyor. Bu kapsamda 2 Eylül Cuma günü SGM’de tüm paydaşların katılımıyla şehir içi ulaşımında bisikletin önemi ve bisiklet kullanıcılarının yaşadığı sorunlara yönelik çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay faaliyetleri ve farkındalık eğitimlerinin yanı sıra yeni medya araçlarıyla da kamuoyunda dikkat çekecek paylaşımlara yer verilecek. Ayrıca, şoförler ve bisiklet kullanıcı ile birlikte sahada bir empati eğitimi düzenlenecektir.

Hibe almaya hak kazanmıştı
Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda hayata geçirilen Şeridi Paylaş, Güvenle Ulaş Projesi; WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler koordinatörlüğünde ve Aktif Yaşam Derneği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), UITP ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) konsorsiyumunda AB tarafından desteklenen Türkiye Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Ağı Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan bir projedir.