Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Macera Park’ta ‘Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’ isimli proje kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ta ‘Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’ projesi kapsamında etkinlikler düzenledi.

Çocuklar akranlarıyla oynasın
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Macera Park Sorumlusu Yılmaz Kalk, “Günümüzde başta televizyon olmak üzere bilgisayar, internet gibi kitle iletişim araçları hayatımızın belirli kısımlarında bulunmaktadır. İletişim araçlarıyla sürekli temas halinde olan çocukların yoğun bir şekilde şiddet içeren unsurlarla karşılaşmasına ve şiddeti içselleştirmelerine neden olmaktadır. Bu düşüncelerle yola çıkarak projemizde, çocuklarımızın doğal oyunlar ile buluşup akranları ile oynamasını sağlamayı amaçladık. Proje kapsamında Macera Park’ta 100 çocuğumuzu ağırlayarak çeşitli oyunlar oynayarak, etkinlikler düzenledik” ifadelerini kullandı.