Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen panel ile devam etti. ‘Tefsire Adanmış Ömürler’ konulu programda 1887’den itibaren günümüze kadar gelen müfessirlerin biyografisi konuşuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ İlahiyat Fakültesi iş birliği ile düzenlenen Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri, ‘Tefsire Adanmış Ömürler’ konulu panel ile devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Karataş’ın yaptığı programa, Prof. Dr. Ali Akpınar, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Prof. Dr. Yaşar Düzenli, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun ilgi
SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, 1887’den günümüze kadar gelen ve eserleriyle geleceğe ışık tutan 37 müfessirin biyografisi ele alındı. Yaşadıkları dönemden birçok zorlukla mücadele ederek ömrünü tefsir ilmine adayan âlimlerden kesitlerin sunulduğu program, dinleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Üsküdarlı Ali Efendi’nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, fakülte hocaları, Serdivan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda yapılan çekilişle 40 katılımcıya kitap hediye edildi.

Tefsire adanmış ömürler
Programda konuşan İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “SAÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir hocalarından Prof. Ahmet Karataş ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca’nın editörlüğünde “Kur’ân’a ve Tefsire Adanmış Ömürler” başlıklı bir kitap hazırlandı. Bu kitapta 1964-2022 yılları arasında vefat eden, merhum Hasan Basri Çantay’dan merhum Ali Osman Yüksel’e, Kur’an ve Tefsir alanında hocalık yapmış̧ ve eser yazmış̧ bir çok ilim adamını konu ediyor. Özellikle her bir hocamız ile ilgili sonraki nesillere örnek olacak yönleri her ilahiyat öğrencisi tarafından ibret nazarı ile okunmalıdır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce beyefendi olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.