Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Kervan 1915’ isimli film gösterimi ve söyleşisi ile devam etti. Güneş, “Filmi çekerken film müziklerini Ermenistanlı bir arkadaşımıza yaptırdık. Filmde oynayan bir kız çocuk Ermenistanlıdır. Bu aslında bir barış hikâyesidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Kervan 1915’ isimli film gösterimi ve ardından yönetmen İsmail Güneş’in söyleşisi ile devam etti. Moderatörlüğünü Enver Gülşen’in yaptığı program AKM’de gerçekleştirildi. Sakaryalı sanatseverler programa yoğun ilgi gösterdi.

Biz bir coğrafyanın insanıyız
İsmail Güneş, “Kervan 195 filmini çekerken müzikleri Ermenistanlı bir arkadaşımıza yaptırdık. Filmde oynayan bir kız çocuk Ermenistanlıdır. Filmimizin müziğini yapan Ermenistanlı Suren Asaduryan bana şöyle bir şey söylemişti: ‘Bu coğrafyada birlikte yürümüş, yaşamış ve bir şeyler üretmiş insanlar olarak tekrardan bir şeyler yapmalıyız. Ben bu barış hikâyesine müzik yapmaktan çok gururluyum.’ Evet, bu aslında bir barış hikâyesidir. Ama bu barış hikâyesine hiçbir şekilde destek gelmedi. Filmimiz gösterimden çekildiğinde manşetler attılar. Ülkemizde maalesef bu tür yapılan işlere pek fazla destek verilmiyor. İstiyorlar ki yabancı ülkeler yapsın, ünlü adamlar yapsın. Böyle olmamalı. Kendi vatandaşına destek vereceksin ki daha iyisi daha güzel ortaya çıksın” ifadelerini kullandı.