Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Taraklı’da meydan ve cadde düzenlemesi hayata geçireceklerini, bu kapsamda iki yeni küçük meydan inşa edeceklerini söyledi. Mutlu proje için 9 Ekim Pazartesi günü ihaleye çıkılacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Taraklı’da meydan ve cadde düzenlemesi hayata geçireceklerini duyurdu. Daha önce de Taraklı’nın merkezinde bulunan meydanı yenilediklerini vurgulayan Mutlu, “2 bin 500 metrekarelik alanda yaptığımız çalışmalar çerçevesinde ilçemizin tarihi dokusuna da zarar vermeyerek ortaya güzel bir meydan çıkarmıştık. Şimdi de ilçemize iki yeni küçük meydan daha kazandıracağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Güzellik ve cazibe
Taraklı’nın tarihi zenginliğinin altını çizen Mutlu, “Taraklı, tarih boyunca önemli ticaret yollarının üzerinde yer alıyor. İlçemiz tarihi güzelliklerin yer aldığı önemli bir merkez. Bozulmayan dokusu ve doğasıyla önemli turizm potansiyeli taşıyor. Bizler de ilçemizin bu yapısını bozmadan yatırımlarımıza devam ediyoruz. Taraklı’ya bir meydan kazandırmıştık. Spor tesislerinde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Şimdi de Fevzi Çakmak Caddesi, Üst Rüştiye Sokak ve Alt Rüştiye Sokak’ta meydan ve cadde düzenlemesi çalışmalarını başlatıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında sokaklarımızın zemin taşlarını yenileyecek, iki adet küçük meydan inşa edeceğiz. Meydanlarımızdan birisinde ahşap büfe olacak. Pergola, iki küçük süs havuzu, aydınlatma ve oturma bankları bulunacak. 9 Ekim Pazartesi günü proje için ihaleye çıkıyoruz. Taraklı’yı güzelleştirmeye, cazibesini artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.