Mevsimsel yağışların tekrar etkisini göstermesinin içmesuyu kaynakları adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü’ndeki son durumu da değerlendirdi. Rüstem Keleş, “Şu anda göl seviyesi 31,77 metrede. Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32,18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehir genelinde etkili olan kar yağışlarının içmesuyu kaynaklarının kalitesini olumlu yönde etkilediğini ifade ederek, “Hamdolsun şehrimiz yağış almaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de ıslak periyot dediğimiz yağışlı aylar güzel geçiyor.  İçmesuyu kaynaklarımızın geleceği adına çok büyük önem taşıyan mevsimsel yağışların devam etmesi bizi son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

Yağışlar Havuzlanma Etkisini Azaltıyor
Yağışlarla birlikte göldeki yükselişin de devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, “Havzasında etkili olan yağmur ve kar yağışları ile Sapanca Gölü yükselişini sürdürüyor. Etkili olan yağışlar göldeki havuzlanma etkisini azaltıyor, su sirkülasyonu sağlanıyor. Şu anda göl seviyesi 31,77 metrede. Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32,18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Göl maksimum seviyeye ulaştığı zaman, gölün su kalitesinin yenilenmesi için Çark Deresi’nin kapakları açılacak” ifadelerini kullandı.