Şehrin rüya projesi Sakarya Park’ta ilk etabın açılışının 12 Eylül Cuma günü saat 19:00’da gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Artık Sakarya, nehir ile buluştu. Sakarya Park şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 karayolu ile Sakarya köprüsü arasında hayata geçirilen 120 dönümlük dev sosyal tesis, 12 Eylül Cuma günü saat 19:00’da açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya ziyaretinde müjdelediği Sakaryapark projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Toçoğlu, “Hamdolsun son 13 yılda ülkemiz ve şehirlerimizde önemli yatırımlar hayata geçirildi. Hükümetimizin destekleriyle marka şehirler oluşturma yolunda yerel yönetimler olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra şehrimize değer katacak sosyal yatırımları da her zaman önceledik” diye konuştu.

120 dönümlük dev tesis
Sakarya Park’ta yürütülen çalışmaları değerlendirerek açıklamalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizi geleceğe hazırlamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Sakarya bırakmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Şehri nehir ile bütünleştirecek, nehir kenarını cazibe merkezi haline dönüştürecek Sakarya Park projemiz de bu bakış açısının ürünüdür. 120 dönüm yeşil alana sahip ilk etabımızda sosyal tesislerin yanı sıra yürüyüş yolları, dinlenme, oyun ve spor alanları, seyir terası ve Necip Fazıl Anıtı bulunuyor” şeklinde konuştu.

Hayırlı olsun Sakarya
Projenin şehrin turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Ramazan ayı içerisinde hemşerilerimizin kullanımına açılan tesisimiz, büyük beğeni kazandı. Artık Sakarya, nehir ile buluştu. İnşallah şehrimize büyük değer katan bu proje, etaplar halinde devam edecek. Rekreasyon projemize önemli katkıları olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam ve tüm milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Sakaya Park’ın şehrimize hayırlı olmasını diliyor, 12 Eylül Cuma günü saat 19:00’da gerçekleştirilecek açılış programına tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.