Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nda başlatılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Pistil, “Bölgedeki çalışmalarımız kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nı kaldırıyoruz. Adnan Menderes ve Palmiye Caddelerinden Yeni Cami’ye geçişleri ve Atatürk Bulvarı güzergâhındaki trafik akışını daha kontrollü ve hızlı hale getirmiş olacağız. Böylelikle Adnan Menderes ve Palmiye Caddeleri de birbirlerini karşılamış olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışması başlattı. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Bölgedeki çalışmalarımız kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nı kaldırıyoruz. Adnan Menderes ve Palmiye Caddelerinden Yeni Cami’ye geçişleri ve Atatürk Bulvarı güzergâhındaki trafik akışını daha kontrollü ve hızlı hale getirmiş olacağız. Böylelikle Adnan Menderes ve Palmiye Caddeleri de birbirlerini karşılamış olacak” diye konuştu.

Şehir içi ulaşımda önemli adım
Yeni Camii Kavşağı’nda başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgedeki trafik akışının daha güvenli hale geleceğinin de altını çizen Pistil, “Kavşağın kaldırılması ile birlikte bölgedeki geçişleri daha hızlı hale getiriyoruz. Şehir Merkezindeki trafik akışının önemli bir noktası olan Yeni Camii Kavşağı’nda başlattığımız çalışmalar ile şehir içi ulaşımında önemli bir adım atmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Yaya geçişleri daha kontrollü
Pistil açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerimiz güzergâhtaki orta refüj ve kaldırım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Engelli rampaları ve yaya geçişlerinde ise yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gerekli peyzaj çalışmalarının da hayata geçirilmesinin ardından güzergahımız, modern görünümüyle şehrimizin hizmetinde olacak”.