Şehrin kuzey bölgelerinde bulunan içmesuyu kaynaklarının değerlendirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Karasu, Kocaali, Karapürçek ve Adapazarı ilçeleri için oluşturulması planlanan 4 baraj ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bu kaynaklar yaklaşık 106 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Aynı zamanda tarımsal sulama ve enerji üretimi için de elverişli” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile bir araya geldi. SASKİ Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu, Kocaali, Karapürçek ve Adapazarı ilçelerinde bulunan su kaynaklarının değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanan çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na bilgi verdi. Rüstem Keleş, “Maden, Darıçayırı, Yeşilyurt ve Kanlıçay Derelerinin potansiyelini kullanmak üzere 4 yeni baraj projesi üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizin kuzey bölgelerinin yaklaşık yüz yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu kaynaklarla aynı zamanda enerji üretim kapasitemizi ve hemşerilerimize sunduğumuz tarımsal sulama desteğini artırmış olacağız” diye konuştu.

4 yeni su biriktirme alanı
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, biz kalıcı projelerden yanayız. Bu yönde de Su ve Kanalizasyon İdaremiz, şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına almak üzere yeni projeler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Karasu, Kocaali, Karapürçek ve Adapazarı ilçeleri için oluşturulması planlanan 4 baraj ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bu kaynaklarda yaklaşık 106 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Aynı zamanda tarımsal sulama ve enerji üretimi için de elverişli”  ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’le sağlam altyapı
Şehir genelinde devam eden çalışmalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “Büyükşehir’e yeni bağlanan ilçelerimizde altyapı çalışmalarımız sürüyor. İlçelerimiz Büyükşehir’le sağlam altyapıya kavuşuyor. Bir yandan da Akçay Baraj çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah bu projemizi 2016 yılında tamamlayıp, Sapanca gölümüze alternatif bir kaynak oluşturmuş olacağız” dedi.

Su master planı
Hazırlanan projelerle ilgili olarak yürütülen bilimsel çalışmalarda da Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin diğer yerel yönetimlere örnek olduğunu da belirten Başkan Toçoğlu, “Su kaynakları ile ilgili olarak Su Master Planı’nı hazırlayabiliriz. Bu yönde gerekli birikim ve donanıma sahibiz. Şehrimizin geleceği, gelecek nesiller için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bize emanet edilen Sakarya’mızı gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız” diye konuştu.