Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, 8 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 14:00’da başlayacak toplantıda, Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Projesi ve Erenler’de hayata geçirilecek köprü geçişli yeni arter için hazırlanan komisyon raporlarının da bulunduğu 45 madde görüşülecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, 8 Eylül Pazartesi günü saat 14:00’da toplanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek oturumda, 45 maddenin yer aldığı gündem görüşülecek. Maddeler arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Ayçiçeği Vadisi Rekreasyonu ve Erenler’de açılacak yeni köprü geçişli arter için hazırlanan komisyon raporları da bulunuyor.

Ayçiçeği Vadisi rekreasyon projesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun seçim döneminde müjdesini verdiği Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Projesi ile Camili 2’de yeni bir şehir parkı inşa edilecek. 130 bin metrekarelik alan içerisinde hayata geçirilecek projede; gölet, piknik ve spor alanları, yürüyüş yolları, restoran, kafeterya, sosyal amaçlı kullanılacak tesisler ve otoparklar bulunacak.

4,5 kilometre uzunluğunda olacak
Başkan Toçoğlu’nun kısa bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından müjdelediği yeni arterde de çalışmalar başlıyor. Yeni Camii Bulvarı’nın sonunda, Yeni Stadyum arazisi ve Sakaryapark arasındaki bölgede köprü geçişli yeni bir cadde inşa edilecek. Şehrin 3. köprüsünü de barındıracak arter, yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğunda ve 30 - 40 metre genişliğinde olacak.