Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, projede kaba inşaat işlemlerinin yüzde 50 seviyesine ulaştığını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için onlara en iyi şekilde hizmet sunacak bir merkez hazırlıyoruz” diye konuştu.

Yüzde 50 seviyesindeyiz
Oktar, “İnşaatımızda ikinci kat betonunu döktük. Şu anda taşıyıcı sistemi güçlendiriyoruz. Zemin katta ise duvarlar örülüyor. Kaba inşaat işlemlerinde yüzde 50 seviyesine geldik. Çalışmalarımızı aynı istikrarla sürdürerek şehrimize ve engellilerimize en kısa zaman içerisinde bu merkezi kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Çok yönlü yaşam alanı
Engelli vatandaşlar için çok yönlü bir yaşam alanı ortaya çıkardıklarını belirten Oktar, “Merkezimiz tamamlandığında eğitim sınıfları, spor salonu, yemekhanesi, mutfağı, reviri, seminer salonu, mescidi, müzik sınıfı, dil terapi salonu, uygulama mutfağı ve ev içi becerileri salonlarıyla engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacına hizmet edebilecek niteliklere sahip olacak. Büyükşehir olarak toplumun her bireyinin eşit şartlarda yaşam kalitesine sahip olmasını sağlamak amacıyla il genelinde sosyal hizmet yatırımlarımıza devam ediyor ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz ” şeklinde konuştu.