Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Veysel Çıplak ile Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürlüğü personelleri, Avrupa Bölgeler Asamblesi tarafından düzenlenen ‘Belediyeler İçin Avrupa Birliği Fonları Toplantısı’na katıldı. Toplantıda başarılı proje örnekleri sunulan dört şehir arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi de yer aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştime Dairesi Başkanı Veysel Çıplak ile Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Arzu Saygıner Çil ile İbrahim İşeri, Ankara Wydnham Hotel’de düzenlenen ‘Belediyeler İçin Avrupa Birliği Fonları Toplantısı’na katıldı. Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) tarafından organize edilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AER Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı, AER Genel Sekreteri Mathieu Mori, AB Türkiye Delagasyonu Başkan Yardımcısı Munuera Vinals, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan ve Avrupa Projeleri AER Koordinatörü Agnese Pantaloni yer aldı.

Taze bir heyecan
Toplantıda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin proje tecrübelerini paylaşan Proje ve Dış İlişkiler Uzmanı Arzu Saygıner Çil, “Avrupa Bölgeler Asamblesi 35 ülkeden yerel yönetimlerin yer aldığı Avrupa’daki en büyük bağımsız bölgesel ağ. Gerçekleştirdikleri toplantı yerel yönetimlerin Avrupa Birliği fonlarından daha verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için önemli ve verimli bir etkinlik oldu. Açılış konuşmalarının ardından sunumlarımızı yaptık. Bizim dışımızda İzmir, Denizli ve Gaziantep şehirleri de sunum yaptı. Yeni fikirleri taze bir heyecanla ekibimize anlatmalıyız. Proje fikrine herkesten önce kendimiz inanmalıyız ki bu sayede heyecanımız asla kaybolmasın. Bizler bunu uygulamaya çalışıyoruz, bu doğrultuda hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı. Program AER Genel Sekreteri Mathieu Mori tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşması ve irtibat sağlama kokteyli ile sona erdi.