Yeni dönemde hayata geçirilecek içmesuyu arıtma projelerini değerlendiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hemşerilerimize birinci sınıf, sağlıklı içmesuyu ulaştırma hedefiyle yeni dönem içerisinde de 6 yeni arıtma tesisini şehrimize kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, yeni yılla birlikte içmesuyu yatırımlarının aralıksız devam edeceğini ve şehre 6 yeni içmesuyu arıtma tesisi kazandıracaklarını ifade etti. Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz dönem içerisinde Serdivan Hızırilyas Tepesi, Sapanca Muradiye ve Kurtköy, Hendek Yeşilyurt, Karapürçek ve Hacımercan’da inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesislerini hizmete almıştık. Hemşerilerimize birinci sınıf, sağlıklı içmesuyu ulaştırma hedefiyle yeni dönem içerisinde de 6 yeni arıtma tesisini şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Entegre altyapı
İnşa edilecek içmesuyu arıtma tesisleri için gerekli çalışmaların başlatıldığını da açıklamalarına ekleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Taraklı, Karasu, Kocaali, Geyve ve Akyazı ilçelerimizde inşa edilecek tesislerimiz ile entegre altyapı sistemi hedefimize önemli bir katkı sağlamış olacağız. Şehrimizin kuzey ve güney bölgelerinde inşa edilecek, son teknoloji ile çalışacak arıtma tesisleri, uzun yıllar hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Arıtma tesisleri için gerekli proje aşamalarını yürütüyoruz. İnşallah bu tesisleri de kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.