Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Teknik Destek Projesi kapsamında proje desteği almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi’nin 4 ayrı projesi için MARKA ile sözleşmeler imzalandı. Veysel Çıplak, “Programda 4 projesi birden onaylanan tek kurum olduk. Daha yaşanabilir bir Sakarya için kamusal yararı yüksek projeleri üretmeye ve halkımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Teknik Destek Projesi kapsamında proje desteği almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi’nin 4 ayrı projesinin Destek Sözleşmesi İmza Töreni gerçekleştirildi. MARKA Hizmet Binasında gerçekleştirilen imza törenine Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Veysel Çıplak, Ulaşım Dairesi Başkanı Fasih Pistil, İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ve AR-GE personeli yer aldı.

4 farklı proje
MARKA Destek Sözleşmesi İmza Töreni’nin ardından açıklamalarda bulunan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Veysel Çıplak, “Büyükşehir olarak MARKA’nın Mayıs-Haziran dönemi Teknik Destek Programında 4 ayrı projemiz ile destek almaya hak kazanmıştık. Şimdi ise sözleşmeleri imzaladık. Hamdolsun programda 4 projesi birden onaylanan tek kurum olduk. Daha yaşanabilir bir Sakarya için kamusal yararı yüksek projeleri üretmeye ve halkımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Destek alan projeler
Veysel Çıplak, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme Bilirkişi Eğitimi’nin, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı 2019-2023 Hazırlanması İçin Geçici Uzman Personel Görevlendirilmesi’nin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya’daki Yemek Artıklarını Sokak Hayvanları İçin Mama Olarak Geri Dönüştürme Araştırma Raporu’nun ve Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ‘Trafik Modelleme ve Simülasyon Eğitimi Projesi’nin destek sözleşmesi imzalandı. Projelerimizin devamı için en iyi şekilde çalışacağız” dedi.