Büyükşehir Belediyesi Hayata Tutunuyorum Projesi kapsamında düzenlenen ilk konferansta konuşan Fidan, “Özbakım ve ev becerilerinde engelli çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmalıyız. Çocuklara kendi kıyafetlerini giyebilmeleri, yemek yeme, tuvalet ve uyku becerilerini kazanabilmeleri hususunda doğru metotları öğretebiliriz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayata Tutunuyorum Projesi ‘Zihinsel Engellilere Özbakım ve Ev İçi Becerilerinin Öğretiminde Aile Eğitimi’ semineri ile başladı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, “7 aile seminerinden oluşan Hayata Tutunuyorum Projesi 3 ay süresince devam edecek. Seminerler sonunda ise programlarımızın tamamına katılan ailelerimize sertifikaları takdim edilecek” diye konuştu.

Değerin Yansıması
Engelli vatandaşlara yönelik devam eden eğitimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüce, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerin bireysel sorunları değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren, toplum olarak hepimizin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Sosyal hayatta engellilere sağlanan olanak ve kolaylıklar toplumun gelişmişlik ölçütü olmakla birlikte, insana verilen değerin de belirgin bir yansımasıdır” dedi.


Engelsiz Gündüz Bakım Evi
Yüce açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Hayata tutunuyorum projemizde en büyük amacımız engelli çocuklarımıza özbakım ve ev içi becerileri kazanmalarında yardımcı olmaktır. İlk aşama olarak aile seminerlerimiz ile başlayacak, daha sonra ise inşallah kısa bir süre sonra engellilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz Engelsiz Gündüz Bakım Evi Projesi ile de uygulamalı olarak devam edecektir.”

Özbakım ve Ev İçi Beceriler
Özbakım ve Ev İçi becerilerinin önemine vurgu yapan konuşmacı Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Fidan ise “Çocuklar doğduğu andan itibaren büyüklerin gözetimi altındadır. Özbakım ve ev becerilerinde engelli çocuklarımızı gelişimlerine katkıda bulunmalıyız. Çocuklara kendi kıyafetlerini giyebilmeleri, yemek yeme, tuvalet ve uyku becerilerini kazanabilmeleri hususunda doğru metotları öğretebiliriz. Engelli vatandaşların bu becerileri kazanması için çocukluktan başlayan bir eğitim gerekmektedir” ifadelerini kullandı.