Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi yaz okulunda engelsiz yürekler öğrenirken tebessüm ediyor, eğlenirken sanatla tanışıyor. 85 öğrencinin aileleri çocuklarını mutlu eden ve yetenekleri keşfetmesini sağlayan Büyükşehir’e memnuniyetini ifade ediyor. Veli Hülya Öz, “Kızım burada almış olduğu eğitimler ile sosyalleşti, hayatı çok değişti, hiç bilmediğimiz yeteneklerini keşfettik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Engelsiz Hobi Kurslarında yüzler gülüyor.

Engelsiz yüreklerin sosyal yaşamın kalbinde yer aldığı, eğlenirken birçok alanda bilgi sahibi olduğu ve keyifli vakit geçirirken sanatla bütünleştiği yaz okulunda eğitimler 85 öğrenciyle başladı.

Yeteneklerini keşfediyor
Adapazarı, Geyve, Akyazı, Sapanca ve Karasu Sosyal Gelişim Merkezleri’nde (SGM) kapılarını açan Engelsiz Hobi Kursları, 13 farklı branşta eğitim alan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmıyor.

5 farklı SGM çatısı altında aileleri ve eğitimcilerle birlikte sanatı, kültürü ve sosyal yaşantıyı öğrenen engelsiz yürekler hiç bilmedikleri yeteneklerini burada keşfediyor. Aileler ise her fırsatta Büyükşehir’e olan memnuniyetlerini ifade ediyor.

“Bilmediğimiz yeteneklerini keşfettik”
Adapazarı SGM Engelsiz Hobi Kursu tasarım öğrencisi Seda Öz’ün velisi Hülya Öz, “Seda burada almış olduğu eğitimler ile sosyalleşti, hayatı çok değişti, hiç bilmediğimiz yeteneklerini keşfettik. Kızım 17 yıllık psikolojik sınavı bu kursta geride bıraktı. Seda’nın yeteneklerine uygun yönlendirmeler yaparak hayatını daha güzel kılmayı hedefliyoruz, Büyükşehir Belediyesi’ne bize sağlamış olduğu bu imkândan dolayı minnettarız” diye konuştu.

“İçine kapanıklığı bu kursta aştık”
Adapazarı SGM’de eğitim gören Rümeysa Karakoç’un velisi Melike Karakoç ise, “Kızım Rümeysa daha önceki hayatında içine çok kapanık biriydi, burada geçirdiği zaman diliminde bunu kırdı.  Burası hem benim hem de kızımın sosyalleşmesi için bize çok iyi geliyor, burada diğer veliler ile birbirimizi anlıyor ve çocuklarımızın sorunlarına birlikte çözüm buluyoruz” ifadelerini kullandı.

13 farklı branş
Engelli bireylerin sosyal çalışmalara katılımı, yeteneklerini keşfi için açılan atölyeler ilgiyle takip ediliyor.

Tüm engellerin sevgiyle aşıldığı kursta halk oyunları, koro, drama, ahşap boyama, görsel sanatlar, tarım-ekoloji–geri dönüşüm, hazeran, çini, seramik, okuma–yazma, takı, dikiş ve bilgisayar olmak üzere 13 farklı branşta eğitimler veriliyor. Engelsiz Hobi Atölyelerine ilişkin ayrıntılı bilgiye ise 444 40 54 (Dahili 3733-3735-3738-3736-3782-3780) numarasından ulaşılabiliyor.