Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Nisan Yağmurları’ Geleneksel Sanatlar Sergisi açıldı. Sanatçı Alev Demirkesen, eserlerin paylaşıldığı zaman ışık bulduğunu ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında  ‘Nisan Yağmurları’ Geleneksel Sanatlar Sergisi açıldı. Sakarya Üniversitesi Öğr. Gör. Alev Demirkesen’in eserlerinden oluşan sergi açılışı Sakarya Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Serginin açılışında Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever yer aldı. Sergi 21 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İlham ancak paylaşılınca olur
Sergi açılışında konuşan Alev Demirkesen, “Bazı şeyleri kelimelere dökemiyorsunuz. Çünkü kelimeler yetersiz kalıyor. Biz duygularımızla yaşayan insanlarız ve paylaşıldığı zaman anlam kazandığını biliyoruz. İlham ancak paylaşılınca olur. Yoksa eserlerimizi yapıyoruz ama eserlerimiz paylaşınca ışık buluyor. Bir araya gelmezsek eserlerimiz karanlıkta kalacak onları sizlerle paylaşamayacağız. ‘Nisan Yağmurları’ sergimle kendimizi tanıtma imkanı verdikleri için çok mutluyum. Büyükşehir Belediyesine bu imkan için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.