Zabıta Teşkilatının 193. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Zabıta Teşkilatı üyeleriyle ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Zabıta teşkilatımızın yaptığı hizmetlerle toplumda çok önemli bir yeri, saygınlığı ve denge unsuru olduğunu biliyoruz. Teşkilatımızın her yönden güçlü, tam donanıma sahip olmasını arzu ediyoruz. Güçlenen Zabıta Teşkilatımız şehrimiz huzuru ve güvenliği için çalışmaya, hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Zabıta Teşkilatının 193. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Zabıta personelleriyle bir araya geldi. Orman Park’ta gerçekleşen programda Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Zabıta Dairesi Başkanı Davut Yüce, Yazar Oğuz Saygın ve zabıta personelleri yer aldı. Zabıta Teşkilatının toplumda çok önemli bir yeri olduğuna inandığını ifade eden Başkan Yüce,  örnek bir Zabıta Teşkilatına sahip olduklarını da belirtti.

Güleryüzle çalışıyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan Zabıta Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Ceza yazan değil ikna eden ve vatandaşımızı memnun bir şekilde kurallara uymaya yönlendiren bir teşkilat olma yolunda hızla ilerliyoruz. Eksiklerimizi her geçen gün tamamlıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz alandaki araç ve ekipmanlarımızı Başkanımız Ekrem Yüce’nin destekleriyle gideriyoruz. Daha yaşanabilir bir Sakarya için gece gündüz demeden çalışıyoruz. El ele, güler yüzle, tatlı dille hizmet etmeye gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Toplumda güven ortamını zabıta sağlar
Başkan Ekrem Yüce, “Zabıta teşkilatımızın yaptığı hizmetlerle toplumda çok önemli bir yeri, saygınlığı ve denge unsuru olduğunu biliyoruz. Bir toplumun kalkınmasının başında güven gelir. Güven yoksa güvenilirlik yoksa o toplum kalkınmayı sürdüremez. Toplumda güven ortamını zabıta sağlar. Hem ticaret hem güvenlik noktasında zabıta teşkilatımızın güven sağlaması çok önemlidir çünkü toplumun zabıtaya, zabıtanın ise topluma ihtiyacı var. Zabıtamızın görevi sadece ceza kesmek değildir. Zabıtamızın ceza kesmesini değil, ceza kesmeye sebebiyet olan olaylara mani olmasını arzu ediyoruz” dedi.

20 yeni motorize ekip
Yüce, “Örnek bir Zabıta Teşkilatına sahibiz. Daha güçlü bir Zabıta Teşkilatı için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Her yönden güçlü, tam donanıma sahip bir zabıta teşkilat olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle şehrimizde güven ve huzuru sağlamak adına 7/24 çalışan Zabıta Teşkilatımızı 20 yeni motorize ekiple güçlendireceğiz. Güçlenen Zabıta Teşkilatımız şehrimiz huzuru ve güvenliği için çalışmaya, hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edecek. Bu düşüncelerle Zabıta teşkilatımızın 193. Kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını, bu yıldönümünün şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Zor bir görevi gerçekleştiriyorlar
Yazar Oğuz Saygın, “Zabıta Teşkilatının 193. Yıl dönümünü kutluyorum. 193 yıldır devam eden bir teşkilat olmaları çok büyük bir başarıyı gerçekleştirdiklerine işarettir. Hakikaten zor bir işi gerçekleştiriyorlar. Toplumda denge unsuru olmaya, şehirlerin güvenliğini ve huzurunu sağlamaya çalışıyorlar. Bunu sağlamaya çalışırken ceza kesen değil ikna eden uyaran olmaya gayret ediyorlar. Bu nedenle gerçekten zor bir görevi üstlendiklerini ifade ederek Zabıta haftasını kutlar, Zabıta personellerimize görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dilerim” dedi.