SGM’yi ziyaret ederek Engelsiz Hobi Kursu öğrencileriyle buluşan Başkan Toçoğlu, “Mutfak, Ahşap Boyama, Filografi, Görsel Sanatlar, Halk Oyunları, Tasarım ve birçok farklı branşta gerçekleştirdiğimiz hobi kurslarıyla engelli kardeşlerimiz yeteneklerini keşfediyor. İnşallah eğitimlerimizle engelli kardeşlerimizin yüzünde tebessüm olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek Engelsiz Hobi Kursu öğrencileriyle buluştu. Merkezi ziyaretinde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce’den faaliyetler hakkında bilgiler alan Başkan Toçoğlu, tüm öğrencilere yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek başarı temennisinde bulundu. Başkan Zeki Toçoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Toçoğlu daha sonra Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem’i de işyerinde ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

10 bin öğrenciyle yeni dönem
Yeni dönemle ilgili bilgiler paylaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezlerinde ve Macera Park’ta yeni dönem eğitimlerimiz başladı. Toplamda 10 bin öğrencimiz sosyalleşmeye, değerler eğitimine, becerilerini geliştirmeye, engelleri aşmaya, kendini anlatmaya, heyecan ve maceraya merhaba dedi. Gelişime açık herkesin mekanı Sosyal Gelişim Merkezlerimiz; bu yıl da çocuklara yönelik kurslar, çocuk-yazar buluşmaları, aile eğitimleri, atölye çalışmaları, gelişim seminerleri ve daha birçok buluşmayla yeniliklerin ve ilklerin adresi olacak” dedi.

Yüzlerin güldüğü bir şehir
Ziyaretin ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Bugün Sosyal Gelişim Merkezimizi ziyaret ettik. Engelsiz Hobi Kursu öğrencilerimizle bir araya geldik. Hamdolsun bu alanda özgün çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hobi kurslarımızda Mutfak, Ahşap Boyama, Filografi, Görsel Sanatlar, Halk Oyunları, Tasarım ve birçok farklı branşta uzman eğitimenlerimiz eşliğinde dersler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hayatı paylaşmaya engel yok
Başkan Toçoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal adaptasyonlarının sağlanması, onların sosyal yaşama entegre olabilmeleri üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. ‘Hayatı paylaşmaya engel yok’ sloganıyla engellilerimiz için düzenlediğimiz hobi kursları da yeteneklerini keşfetmelerine ve sosyalleşmelerine olanak sağlıyor. Yüzlerindeki mutluluğu görmek bizim en büyük memnuniyetimiz. İnşallah hizmetlerimizi tüm şehre yayarak, çalışmalarımızı sürdürmeye, kardeşlerimizin yüzünde tebessüm olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.