Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Kurslarında Yaz Okulu eğitimleri devam ediyor. Tasarım sınıfı öğrencilerinden Sait Sağlam’ın velisi Hilal Sağlam, “Sait’in hiç bilmediğimiz yetenekleri bu merkezde keşfedildi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Engelsiz Hobi Kurslarında eğitimler devam ediyor. Adapazarı, Geyve ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde hayata geçen Engelsiz Hobi Kursları’nda 180 engelli vatandaş eğitim alıyor. Adapazarı SGM Engelsiz Hobi Kursu Tasarım sınıfı öğrencilerinden Sait Sağlam’ın velisi Hilal Sağlam, “Sait’in yeteneklerine uygun yönlendirmeler yaparak Sait’in hayatını daha güzel kılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hayatımıza düzen geldi
Sait Sağlamın velisi Hilal Sağlam, “Kardeşim Sait, Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kursları’nda almış olduğu eğitimden dolayı çok mutlu. Akşamları erkenden uyuyup sabah erkenden kalkıyor. O gün ki dersleri için hazırlık yapıyor. Sait önceleri evde oturup sürekli yemek yiyordu. Şimdi ise yemek yemeyi bırakıp öğretmenleri sayesinde hayatını düzene soktu. Çünkü Sait bu merkezdeki öğretmenlerini çok seviyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda hocalarımızla birlikte Sait’in yeteneklerine uygun yönlendirmeler yaparak Sait’in hayatını daha güzel kılmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.