SAMEK’lerde tamamlanan ikinci dönem kayıt işlemlerine dair açıklamalarda bulunan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “İkinci dönem kurs kayıtları için hemşerilerimiz büyük talepte bulundular. Toplam 10 bin kursiyerimizle 6 Şubat Salı gününden itibaren eğitimlerimize başlayacağız ” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) ikinci dönem kayıtları sona erdi. Sakaryalılara pek çok alanda mesleki nitelikte eğitimler sunulduğunu söyleyen Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Kama, “20 merkezde, 91 branşta, 7 bin kursiyerimizle ilk dönemimizi tamamladık. İkinci dönem kurs kayıtları için hemşerilerimiz büyük talepte bulundular. Toplam 10 bin kursiyerimizle 6 Şubat Salı gününden itibaren eğitimlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kurslara büyük talep
Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında nitelikli eğitimin eğlenceli bir ortamda sunulduğunu ifade eden Kama, “Bu dönem sadece 3 bin yeni kursiyer çeşitli branşlara kayıt oldu. Kurslarımıza ilgi gün geçtikçe artıyor. Bizlerde kadınlarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfedip, boş vakitlerini yeni şeyler öğrenerek değerlendirmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Tüm kursiyerlerimizle birlikte verimli bir dönem geçirmeyi umuyoruz. İnşallah bu güzel dönemi de yılsonu sergileriyle taçlandıracağız. Yeni eğitim dönemi için kursiyerlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.