Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Ahmet Nejat’ın ‘Aşka Teslim’ resim ve heykel sergisi ile devam etti. Ahmet Nejat, “Kullandığım yazı ve motifler sanatıma hitap ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan Kültür Sanat etkinlikleri Ahmet Nejat’ın hazırladığı ‘Aşka Teslim’ resim ve heykel sergisi ile devam etti. Programa Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk’ün yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Aşk ve Hiç
Ressam Ahmet Nejat, “Son 15 senedir resimlerimde ve heykellerimde ‘Aşk ve Hiç’ üzerine çalışıyorum. Hiç’e varmak aslında tamamıyla sevgi yüklü olmak demek ama bu yol gerçekten çok zorludur. Ben hiçbir sanatçıdan etkilenmedim. Beğendiğim kişiler her zaman olmuştur ama kendi yolumdan şaşmadım. Eserlerimde altın kullanıyorum çünkü altın sonsuzluk anlamına gelir. Kullandığım yazı ve motifler sanatıma hitap ediyor ve daha çok anlam ifade ederek ‘Aşk ve Hiç’i eserlerimde tanımlıyorum. Resimde kullandığım kırmızı renk o günkü heyecanıma bağlı. Benim rengimi o günkü ruh halim yansıtır ama en sevdiğim renk kırmızıdır” ifadelerine yer verdi.