Büyükşehir Yaz Kampı sona erdiğini ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Öğrencilerimiz; takım ruhu, sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgularını geliştirdikleri, büyük bir deneyim yaşadı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı sona erdi. 4 farklı gurupta toplamda 465 öğrencinin misafir edildiği 2014 Yaz Kampı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Her geçen yıl gençlerimizin daha da yoğun ilgi gösterdiği Doğada Yaşam ve Gelişim Kampında bu yılki etkinliklerimiz sona erdi. Öğrencilerimiz; takım ruhu, izcilik öğretileri, sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgularını geliştirdikleri büyük bir deneyimi birlikte yaşadı” diye konuştu.

465 öğrenci katıldı
Aktürk değerlendirmelerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Kendisine, ailesine ve ülkesine yararlı bireylerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmayı amaçladığımız Yaz Kampında bu yıl 1’inci gurupta 86, 2’inci gurupta 143, 3’üncü gurupta 124 ve 4’üncü gurupta 112 öğrencimizi misafir ettik. Alanında uzman 30 eğitmenimizin görev aldığı kamp takvimimiz kapsamında birbirinden renkli faaliyetleri gençlerimizle buluşturduk. Guruplar halinde gerçekleştirdiğimiz kamp programlarının son gününde ise öğrencilerimiz kamp süresince aldıkları eğitimleri ailelerine sergileme imkânı buldu”.

Birbirinden renkli etkinlikler
“Bu yıl 4 farklı gurupta 465 gencimiz; ebru, resim, müzik, dans, halk oyunları, tiyatro, çocuk oyunları, yön bulma, balıkçılık, ilkyardım, bisiklet, ateş eğitimi, çadır eğitimi, düğüm eğitimi, yıldız eğitimi, afet eğitimi, okçuluk, Hacivat-Karagöz, gece yürüyüşü, doğa yürüyüşü ve ateş gecesi etkinliklerine katıldı. Kişisel becerilere olumlu katkılar sağlayan çok çeşitli etkinlik ve oyunlar gençlerimizle buluştu. İnşallah önümüzdeki yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı ile uzun yaz tatilinde farklı deneyimleri birlikte yaşamaya devam edeceğiz”.