Büyükşehir Macera Park Yaz Kursları düzenlenen kapanış programı ile sona erdi. Öğenci ve ailelerinin katıldığı programda renkli dakikalar yaşandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, çocuklar için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı Yaz Kursları’nın kapanış programı gerçekleştirildi. Yaz okulu öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen program renkli dakikalara sahne oldu. Programda  Macera Park öğrencilerinin hazırladığı tasarım, maket ve fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı. Daha sonra geleneksel okçuluk sınıfı öğrencilerinin yaptığı atış gösterisi heyecanlı dakikalar yaşattı. Spor tırmanış sınıfı öğrencileri ise 14 metre yüksekliğe tırmanarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Program halat çekme, yumurta taşıma ve deve cüce oyunlarıyla sona erdi.

Tek Amacımız Çocuklarımız
Yaz kursları kapanış programında kısa bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte tek amacımız çocuklarımızın boş vakitlerini en faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Sosyal Gelişim Merkezi’nde her dönem 5 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Ayrıca yaklaşık 250 engelli kardeşimiz de bu eğitimlerden istifade ediyor. Anne ve babalarımızda aile eğitimlerinden geçiyor. Aynı zamanda sosyal yardım hizmeti de sunuyoruz. Yani Sosyal Gelişim Merkezi’nde çalışmalarımız artarak devam ediyor” diye konuştu.

350 Öğrenci Eğitim Aldı
Davut Yüce konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; “Macera Parkımızda da çocuklarımız hayatı yaşayarak öğrensin istedik. Burada hem normal eğitim döneminde hem de yaz boyunca eğitimler gerçekleştiriyoruz. Yaz kurslarımızda da 350 öğrencimiz burada eğitimler aldı. Yoğun bir yaz döneminin geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Çocuklarımız burada hem eğlenirken hem de arkadaşlığı, dostluğu, paylaşmayı öğreniyorlar. Kısa bir süre sonra yeni eğitim öğretim dönemi başlayacak. Bu vesileyle tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum.”