Yaz Kampı Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı” düzenliyor. Kamp, 18 Haziran – 7 Temmuz 2012 tarihleri arasında Arifiye İl Ormanı’nda 12-15 yaş grubundaki öğrencilere yönelik ücretsiz olarak düzenlenecek. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’na 300 kişilik kontenjan ayrıldı. Buna göre, nüfusu 50 bine kadar olan ilçeler için 15, 50 bin ile 100 bin nüfus aralığındaki ilçeler için 30 ve Adapazarı ilçesi için 105 kişilik öğrenci grubu kampa dahil edilecek.

3 dönem kamp
Yaz Kampı üç dönem halinde gerçekleştirilecek. Birinci dönem 18-23 Haziran 2012, ikinci dönem 25-30 Haziran 2012 ve üçüncü dönem de 2-7 Temmuz 2012 tarihleri arasında olacak. Gruplandırmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kayıt formlarının Büyükşehir Belediyesine tesliminden sonra Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak ve 13 Haziran 2012 Çarşamba günü www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek. 

Son kayıt 8 Haziran Cuma
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmiş olan kayıt formları 8 Haziran 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar kampa katılmak isteyenlerce doldurulduktan sonra yine ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecektir. 

Amaç
Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Yaz Kampı’nda, 12–15 yaş arası çocukların iletişimini güçlendirmek, doğa ortamında rekreatif etkinliklerle yarışma olgusunu da işe katarak takım ruhunu kazandırmak, izcilik öğretileri ile doğa ortamında sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgusunu geliştirerek çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve çocukların kendisi, ailesi ve ülkesi için yararlı bireylerin ortaya çıkmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Neler yapılacak?
Kampta; temel izcilik bilgileri, voleybol, futbol, el işi çalışmaları, halk oyunları, oryantiring (harita ve pusula yardımı  ile yön bulma), iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, müzik ve tiyatro, çuval yarışları, ip çekme oyunları, masa tenisi, dart, çadır kurma ve toplama, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, ilkyardım, trafik, kişisel beceri sergileme (tiyatro, şiir, herhangi bir enstrüman çalma) v.b. değişik rekreatif etkinlik ve oyunlar alanında uzman eğitmenlerce verilecektir.