Büyükşehir Belediyesi SAMEK yaz kurslarında dersler devam ediyor. Erdoğan, “Kursumuzun en temel amacı, yaratıcılığın ve hayal gücünün sınırının olmamasıdır. Örneğin; öğrencilerimizin hayalinde bir drone tasarlamak varsa bu kurs öğrenciler için biçilmiş bir kaftan” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde SAMEK yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor. Kodlama eğitiminde öğrenciler robotik kodlamanın ne olduğu ve nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, hayal ettikleri tasarımları hayata geçirme fırsatı elde etmenin ayrıcalığını yaşıyorlar.

Algoritmik düşünme
Bilgisayar eğitmeni Ferhat Erdoğan, “Robotik Kodlama olarak tanımladığımız ‘Arduino’ programını kurs kapsamında öğrencilerime öğretiyorum. Kursumuzun en temel amacı, yaratıcılıklarının ve hayallerinin sınırının olmamasıdır. Örneğin; siz bir drone tasarlayacaksanız bu kurs öğrenciler için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz. Öğrencilerimizin Robotik Kodlama programı ile hayal güçlerini birleştirebilmeleri için gerekli eğitimleri veriyoruz. Şu an sadece Türkiye için değil Dünya genelinde de Arduino programı çok fazla rağbet gören bir kodlama dilidir. Çocuklarımız bu kursla beraber hem algoritmik düşünme sistemine sahip oluyorlar hem de eğlenerek hayal ettikleri bir robotu veya bir teknolojiyi kendileri tasarlayabiliyorlar” ifadelerini kullandı.