Yağmursuyunda Sona Doğru

5 kilometrelik hat
‘Şehir Merkezi Yağmursuyu Projesi’ hakkında açıklamalarını sürdüren Keleş, “Bu projeyi ADASU’daki uzman arkadaşlarımız hazırladı. Toplamda 5 kilometrelik hat döşeyeceğiz.  Başta Uzunçarşı, Soğanpazarı, Bankalar Caddesi, Ağa Camii ve Orhan Camii, Çeşme Meydanı bölgeleri ile Yağcılar, Yahyalar, Yenigün, Tığcılar ve Orta Mahallelerinin yağmursuyu sorunlarını sona erdirecek projeyi inşallah bir ay içerisinde tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu  

1.2 milyon TL’lik çalışma
Çalışmaların şu anda Çeşme Meydanı’nda sürdüğünü ifade eden Keleş, “Şu anda arkadaşlarımız Çeşme Meydanı bölgesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. 1200 milimetre çapındaki Ana Kolektör Hattı’nın döşeme işlemi tamamlanıyor. Sırada daha küçük çaplardaki şebekelerin döşenmesi var. 2 hafta içerisinde inşallah Uzunçarşı’nın başına ulaşacak projenin tamamlanması ile şehir merkezinde yağmursuyu sorunu çözülmüş olacak” şeklinde konuştu. Rüstem Keleş, hazırlanan projenin 1,2 milyon TL’lik bir proje olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Rüstem Keleş ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, çalışmanın yapıldığı bölgede biten çalışmanın ardından acilen asfalt çalışması yapılması yönünde verdiği talimata uygun olarak asfalt çalışmalarının da aynı anda devam ettiğini dile getirdi.