Şehrin tarım geleceği başlıklı toplantıda AKOM’da bürokratlarıyla bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, tarım alanında bilinci arttırmak, çiftçiyi destekleyecek çalışmaları hayata geçirecek Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi projesi ile ilgili çalışmalara başladıklarını müjdeledi. Yüce, “Tarımsal kalkınma hamlelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Alancuma’da 500 dönümlük alan üzerinde yer alacak Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezimiz ile ilgili çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tarım alanında Sakarya’ya kazandırılacak yeni projeler için bürokratlarıyla AKOM’da bir araya geldi. Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Enver Salihoğlu, Adil Altay Güney, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar ve Bedrullah Elçin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi ve bürokratların katıldığı toplantıda Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile ilgili gerçekleştirilecek çalışmalar değerlendirildi. Çalışmalara en kısa sürede başlanacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, tarımsal hamlelerle Sakarya’nın ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Gençlere tarım özendirilecek
Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile tarımsal kalkınma hamlelerine yeni bir proje daha eklediklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi projemizle ile ilgili çalışmalarımızı değerlendirdik. Çalışmalarına en kısa sürede başlayacağımız proje ile hem öğrencilerimize tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler sunacak hem de tarım alanında şehrimizde çalışan herkesi daha fazla bilgi sahibi, alanında profesyonel kişiler haline getireceğiz. Gençlerimize tarımı özendireceğimiz projede seyir terasları, sanal gözlüklerle hayvan bakışları, tarımın tarihi, gözlem kulesi ve birçok sosyal donatı alanı yer alacak. Projede yer alacak konferans ve dijital eğitim merkezinde ise eğitim faaliyetleri gerçekleştirebileceğiz” dedi.

Tarımsal kalkınmanın en önemli projelerinden
100 dönümü mera olmak üzere Alancuma’da toplam 500 dönümlük alanda gerçekleştirilecek projeyle ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Ekrem Yüce, “Projemizin içerisinde geleneksel köy evleri yer alacak. 7 bölgeye ait mimarileriyle inşa edilecek köy evleri ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde kullanılacak. Tarımsal kalkınma hamlemizin en önemli projelerinden biri olan Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’mizde ayrıca tarım ve bioçeşitlilik müzesi, sera, botanik bahçe, açık hava tiyatrosu, uygulamalı eğitim veren bir labirent, tıbbı ve aromatik bitkiler bahçesi, at haraları ile manej ve özel köpek eğitim alanı yer alacak. Şehrimize tarım alanında farklılık katacağını düşündüğümüz proje ile çiftçilerimize profesyonel anlamda yardımcı olacağız hem de genç neslin tarımla buluşmasına aracı olacağız” dedi.