Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sakarya’nın Değerleri Engelsiz Yüreklerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Tuncay Şanlı SGM’li bireylerle bir araya geldi. Şanlı, “Engel diye bir şey yoktur. Engeli zorlaştıran şey bizlerizdir. Engelleri beraber aşabiliriz.”dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sakarya’nın Değerleri Engelsiz Yüreklerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Tuncay Şanlı SGM’li bireylerle bir araya geldi. Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris ve çok sayıda engelli birey katıldı.

Son derece mutluyum
Tuncay Şanlı, “Burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Kendi şehrimde bu tarz bir projeye katılmak ayrı bir gurur ve mutluluk veriyor. Engel diye bir şey yoktur. Engeli zorlaştıran şey bizlerizdir. Engelleri beraber aşabiliriz. En büyük hayalim, iyi bir teknik adam olup ileride gençlerimizi yetiştirmek, yeni yetenekler bulmak. Tek isteğim o, olur veya olmaz ama onun mücadelesini vereceğiz. Yeteneğiniz, inancınız ve hayaliniz varsa mutlaka karşılığını alıyorsunuz ama futbolda ama başka bir yerde mutlaka karşılığını alırsınız” dedi.

Altyapıya önem vermeliyiz
Yabancı kontenjanıyla ilgili de konuşan Şanlı, "Benim zamanımda da sınırlama vardı ama çok fazla Türk oynuyordu. Sebebi, mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık. Yabancı oyuncunun gelmesine asla karşı değilim. İyi yabancı oyuncu geldiğinde hem ligimizin kalitesi artıyor hem de genç oyunculara ve diğer oyunculara çok fazla katkı sağlıyor. Şu anda milli takım düzeyinde baktığımız zaman çok genç arkadaşlarımız var. Yurt dışında oynayan Enes Ünal, Cengiz Ünder gibi, işte Cenk Tosun gitti, Arda Turan daha önce oradaydı. İstersek başarabiliriz, bu yabancı sınırlamasıyla olacak bir şey değil. Altyapılara daha fazla önem vermeliyiz. Günü kurtarmak istediğimiz için en büyük zorluğumuz o. Kısa vadeli başarılarla bir yere varamıyoruz, o yüzden altyapılara daha fazla önem vermeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Teşekkür ediyoruz
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sloganımız belli; ‘Her daim engellilerin yanındayız’. Engelleri birlikte aşacağız. Bu amaçla çıktığımız yolda Sosyal Gelişim Merkezlerinde çocuklara, kadınlara ve özel çocuklarımıza yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Özel çocuklarımızı hayata bağlamak ve kazandırmak adına faaliyetlerimiz var. Bu çerçevede bugünde yeni bir proje ile Sakarya’nın değerleri engelsiz yürekler ile buluşuyor. Bu programdaki temel amacımız Sakarya’mızın değerlerini yakından tanımak ve onları özel çocuklarımızla kaynaşmasını sağlamak. Programın ilk konuğu olması sebebi ile de Tuncay Şanlı’ya da teşekkür ederim” diye belirtti.