Tren Garı Projesine SAÜ'den Destek

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas beraberinde SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük ve Rektör yardımcılarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret etti ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Entegre Toplu Taşıma Projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan ve Genel Sekreter Yardımcıları da katıldı.

Elmas: Sakarya için önemli proje, destekliyoruz
Büyükşehir Belediyesi Entegre Toplu Taşıma Projesiyle ilgili olarak açıklama yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Büyükşehir Belediyemiz, şehrimiz için çok önemli bir projeyle ilgili olarak çalışma yapıyor. Biz de her defasında belirtmiş olduğumuz üzere, bu şehir için düşünülen, atılan her olumlu adımın takipçisiyiz. Elimizden geldiğince bu konularda destek vermeye de hazırız. Bu çerçevede Sayın Başkanımız ve belediyemizin değerli bürokratlarıyla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kamuoyunda tren garının tamamen kaldırılacağına ilişkin bir izlenim oluşmuştu. Ancak bugün yaptığımız görüşmeler neticesinde tren garının mevcut yerinden tamamen kaldırılmayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu güzel bir gelişme. Garın korunması Sakarya için önemlidir. Biz de Sakarya Üniversitesi olarak bu şartlarda projeye destek veriyoruz” dedi.

Marmaray Sakarya’ya gelmeli
Hafif raylı sistemin başlayacak olmasının da Sakarya için çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Rektör Elmas, “Hafif raylı sistem artık Sakarya’nın ana gündem maddelerinden biri olmuştur. Büyükşehir Belediyemiz hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi konusunda da somut adım atmakta. Bu da şehrimiz için sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca biz Sakarya Üniversitesi olarak, Marmaray projesinin Sakarya’ya gelmesi konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu konuda da girişimlerde bulunacağız” dedi.

Hafif raylı sitem kurulacak
Sakarya Üniversitesi ile son derece uyumlu bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini ve bu ortaklığın büyük bir sinerji doğurduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Sayın Rektörümüz ve SAÜ yönetimiyle, Büyükşehir Belediyesi olarak uyum içinde çalışıyoruz. Bu ortaklık Sakarya için çok önemli. Değerli misafirlerimiz yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi almak ve görüşlerini dile getirmek için bizi ziyaret ettiler, bunun için kendilerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerine Entegre Toplu Taşıma Projemiz hakkında bilgi verdik, görüşlerini aldık. Maalesef Sakarya’da garın komple taşınacağına yönelik bir algı oluşuyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Şunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum; Adapazarı-İstanbul arasında çalışan trenlerin yeni terminalde yapılmasını planladığımız yeni tren garına gelmesi için çalışıyoruz. Mevcut tren garı ile yeni terminal arasında hafif raylı sistemin birinci etabını hayata geçireceğiz. Mevcut tren garının arazisinin ticari alana dönüştürülmesi söz konusu değil” dedi.