Toçoğlu'ndan Çelik İsale Müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın su konusunda geleceğini garanti altına almak için yapılacak olan Çelik İsale Hattının temelinin 15 gün içerisinde atılacağının müjdesini verdi. Toçoğlu, “Toplam 14 milyon 747 bin TL’lik yatırımla Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz su Sakarya’ya kesintisiz bir şekilde ulaştırılacak. Depreme karşı dayanıklı olacak çelik isale hattının temelini 15 gün içerisinde atıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almak için yapılacak olan 4. Çelik İsale Hattının temelinin 15 gün içerisinde atılacağının müjdesini verdi. Çelik isale hattı ihale sözleşmesinin kısa bir süre önce imzalandığını hatırlatan Başkan Toçoğlu, “SASKİ olarak yaşanan sorunları kökten çözmek amacıyla ihalesini yaptığımız projenin ihale sözleşmesini kısa bir süre önce imzaladık. Yer teslimiyle birlikte 4. Çelik İsale Hattının temelini ise 15 gün içerinde atacağız” diye konuştu.

Tamamen Çelik Boru
Projenin tamamen çelik borulardan yapılacağının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Yapacağımız çelik isale hattının deprem riskine karşı dayanıklı olmasına büyük önem veriyoruz. Hattın tamamı çelik borulardan döşenecek. Çelik borular sayesinde Sapanca Gölü’nden temin edilen suyu sorunsuz bir şekilde şehrimize ulaştıracağız. Yeni hattın tamamlanmasıyla 3. İsale Hattını yedek hat olarak kullanacak 1 ve 2. Hatları da iptal edeceğiz. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan çelik isale hattı ile birlikte Sakarya’nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almış olacağız” dedi.

14,7 Milyon TL’lik Yatırım
Proje hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Toplamda 14 milyon 747 bin TL’lik bu yatırım kapsamında 1600 milimetre çapında, 10 bin 806 metre uzunluğunda isale hattı döşenecek. Ayrıca 453 metrelik tünel ve sanat yapıları inşa edilecek. 15 gün içerisinde temelini atacağımız projeyi bir yıl içerisinde tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.