Toçoğlu Rüya Proje Hakkında Konuştu

Karaman SAMEK’in açılışında şehre yeni yaşam alanları kazandırıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya Nehri üzerinde önemli bir rekreasyon projesini hayata geçiriyoruz. D-100 ve Sakarya Köprüsü arasında gerçekleştireceğimiz çalışmayla Sakarya Nehri’ni şehir ile bütünleştireceğiz” dedi.

Başkan Toçoğlu, Karaman SAMEK’iğn açılışında yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz hafta içinde halkımıza yeni yaşam alanları oluşturmak için başlattığımız Sakarya Nehri rekreasyon projesinin startını verdik” dedi. Toçoğlu’nun detaylarını açıklamadığı proje kapsamında öncelikli olarak birinci etap kapsamında HES’in etrafında rekreasyon çalışmasının başlatılacağı öğrenildi.  

Yeni yaşam alanları
Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Proje ilk etapta, SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Hidroelektrik Santrali’nden başlayarak Güneşler’deki Sakarya Köprüsü’ne kadar olan alanda gerçekleştirilecek. Çevre düzenlemesinin yapılacağı projeyle Sakarya Nehri kenarı güzel bir görünüme kavuşacak” denildi.