Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi’ne onur konuğu olarak katılan Göktay, “Oyunlarımızda didaktik olanı değil, eğlenceli ve faydalı olanı bir arada sunmaya çalışıyoruz. Sahnede mizahtan yararlanıyor, eğlenceli olan ile faydalı olanı birleştiriyoruz. Oyunlarımızda güldürürken düşündürmeyi, düşündürürken de gözleri nemlendirmeyi amaç edindik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat etkinlikleri, Türk Tiyatrosunun usta ismi Zihni Göktay’ın onur konuğu olarak katıldığı Ustalara Saygı Gecesi ile devam etti. AKM’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilli Fevzi Kılıç’ın yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro sanatçıları Tarık Şerbetçioğlu ve Toron Karacaoğlu ile müzisyen Ömer Göktay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda usta tiyatrocu Göktay’ın sahne hayatı katılımcılar ile paylaşıldı.

Yeniliklerin sanatçısı
Programın ilk konuşmasını yapan Şerbetçioğlu, “Zihni Göktay sürekli bir yenilik içinde ilerlemiştir. Hayat sürekli bir değişim halinde olduğunu çok iyi özümsemiştir. Algılar ve hayatın içindeki güncel olaylar sürekli değişiyor. Göktay bu değişimleri kimseyi rencide etmeden teşhis etmiştir. Bu değişim dinamiklerini oyunlarının içine güzel bir şekilde yerleştirmiş ve seyirci ile müthiş bir empati kurmuştur. Bu anlamda seyircinin sesi haline gelmiş usta bir tiyatro oyuncusudur” diye konuştu.

Oyunları her zaman farklıdır
Usta sanatçının sahne performansı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacaoğlu ise, “Zihni Göktay, sanatını çok takdir ettiğim bir tiyatro oyuncusudur. Onunla oynadığım oyunları birçok kez izlemişimdir. Sahnede seyircinin kulağına kötü gelmeyen espriler yapabilen ve güncel konulara hazırlanarak sahneye çıkan Göktay’ın oyunları benim için her zaman farklı olmuştur. Türk tiyatrosunun çok önemli oyuncularından biridir. İnşallah sahnede yapacak daha çok işleri olacak” ifadeleri kullandı.

Rol modelim babamdır
Usta tiyatrocunun müzisyen oğlu Ömer Göktay, “82 yılından bu yana müzisyenlik yapıyorum. Orkestra çukuru denen bölgeyi bilir misiniz? İşte ben orada doğdum ve büyüdüm. Babamı ilk kez orada izleme fırsatı yakaladım. Babamın canlı performansını izleyerek kendime neler katabilirim diye düşünmeye başladım. Sanat dünyamı bu şekilde geliştirmeye çalıştım. Onun sahne performansını kendi sanatıma nasıl uyarlayabilirimin kaygısını taşıdım. Bu şekilde müziğimi geliştirdim” dedi.

Mizahtan yararlanıyoruz
Düzenlenen programa onur konuğu olarak katılan usta tiyatrocu Zihni Göktay, “Oyunlarımızda didaktik olanı değil, eğlenceli ve faydalı olanı bir arada sunmaya çalışıyoruz. Sahnede mizahtan yararlanıyor, eğlenceli olan ile faydalı olanı birleştiriyoruz. Oyunlarımızda güldürürken düşündürmeyi, düşündürürken de gözleri nemlendirmeyi amaç edindik Tiyatro seyircisinin her zaman artmasını istiyoruz” diye konuştu. Gerçekleştirilen programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kılıç programın onur konuğu Göktay ve konuşmacılara teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.