SASKİ Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret eden Hacı Emine Oba Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Hikmet Arslan, “Özellikle genel olarak içmesuyuna ilişkin bir önyargı var. Çocukların bunu burada aştıklarını düşünüyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hizmet sunulan tesisler öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Beşköprü Hacı Emine Oba Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencileri Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. Suyun musluklara geliş aşamasında geçirdiği arıtma işlemlerini yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan öğrenciler anlatılanlara büyük ilgi gösterirken gezi serüvenini çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Önemli bir tecrübe
Gezinin ardından açıklamalarda bulunan Fen Bilimleri Öğretmeni Hale İskender, “Çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz musluklara ulaşan suyun hangi işlemlerden geçtiğini yerinde öğrenmiş oldular. SASKİ’nin ilgili çalışanları da gerekli bilgilendirmeleri gayet iyi yaptılar. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerim için bu gezinin akılda kalıcı ve önemli bir tecrübe olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Yararlı bir etkinlik
Fen Bilimleri Öğretmeni Hikmet Arslan ise, “Gezideki ilgi ve alakaları için tüm SASKİ personeline çok teşekkür ediyoruz. Bütün çalışanlar bizlerle çok güzel ilgilendiler. Çocuklar için çok yararlı bir etkinlik oldu. Özellikle genel olarak içmesuyuna ilişkin bir önyargı var. Çocukların bunu burada aştıklarını düşünüyorum. Çeşmeden akan suyun hazır sulardan daha sağlıklı olduğunu gördüler. Öğrendikleri bu bilgileri de evde ailelerine, dışarıda arkadaşlarına, yakınlarına söyleyip içmesuyunu daha sık kullanabileceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.