Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Karamehmetoğlu, “Yaptığımız tüm etkinlikler doğayı koruma gibi büyük bir amaca hizmet ediyor. Çocuklarımızın geleceği ve temiz bir Sakarya için projeler üretiyor, sürdürülebilir olması için de gayret sarf ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Doktor Nuri Bayar İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı ve Çark Caddesi boyunca devam eden yürüyüş Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde Atatürk Parkı’nda hediye fidan dağıtımı ile son buldu. Programa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, Doktor Nuri Bayar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Amaç doğayı koruma
Dünya Çevre Günü farkındalık yürüyüşü hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Dünyanın dört bir yanında kutlanan bir gün olan Çevre Günü’nü Sakarya’ da 200 çevreci öğrencimizle birlikte kutladık. Yaptığımız tüm etkinlikler doğayı koruma gibi büyük bir amaca hizmet ediyor. Bizde herkesin azda olsa doğaya katkıda bulunabilmesi için bugüne özel çeşitli fidanlar dağıttık. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi olarak çocuklarımızın geleceği ve temiz bir Sakarya için projeler üretiyor, sürdürülebilir olması için de gayret sarf ediyoruz. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz bu geleneksel yürüyüşümüzde bizlere eşlik eden öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.